• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Octombrie , 2020

Colţu meu. Conspirații pentru proști

Au fost depuse și listele pentru alegerile parlamentare, în concluzie avem candidați. Alegeri să fie! Dar până la alegeri trebuie să trecem de virus. O întreprindere complicată și periculoasă. Mulți oameni nu cred că există și se comportă ca atare. Sătul de in­for­mațiile venite de la autorități, alea incomplete și de neînțeles, am căutat informații noi, din surse neverificate. Așa am ajuns să citesc o chestie care m-a năucit. Textul vine din zona teoriilor conspiraționiste. Nu prea am citit chestii din astea, dar acum am avut răbdarea de a termina un text lung și plin de fotografii. Am aflat că virusul există, dar că e folosit de grupul celor care vor să reducă po­pulația globului. Niște miliardari și persoane cunoscute trag aceste sfori. Desigur, preșe­dintele SUA știe de complot și încearcă din răsputeri să distrugă această grupare. În text apar multe citate din cei care au pus la cale, dar se vede că sunt rostiri scoase din contexte ce nu au legătură cu subiectul. Se mai spune că po­vestea acestui coronavirus se știe de dinainte de 1989, că există cărți și filme care vorbesc de această molimă. Că virusul este o armă, că vaccinul va face rău și multe prostii din astea. Am fost mirat să văd că textul a venit din partea unor oameni de la care aveam pretenții.
Am închis calculatorul sătul de atâtea prostii. Ce ar fi de făcut?
Nu știu. Probabil, nu se poate face nimic. Nu poți să lupți cu prostia absolută. Acum am în­țeles de ce unii contestă portul măștii și celelalte măsuri de protecție.
În timp ce astfel de prostii circulă cu succes pe net, în spitale se duc oameni infectați cu un virus care, deocamdată, nu are leac. Am prie­teni care îmi spun: se tot vorbește de virus, dar eu nu am văzut pe nimeni bolnav. Eu da!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.