• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Februarie , 2017

Colţu’ meu / CL Baia Mare şi guvernul Grindeanu

Subiectul săptămânii care se încheie a fost pentru mine, la început de săptă­mână, scandalul din Consiliul Local Baia Mare. Ceva inimaginabil pentru un om care a asistat la atât de multe şedinţe de CL în cei 20 de ani de presă. Cu siguranţă că nu îmi aduc aminte de toate scandalurile din cadrul CL, au mai fost probleme, contre, dispute şi tot ce decurge din astfel de situaţii, dar nu chiar aşa ca acum.
În Consiliile mai vechi erau consilieri responsabili, politicieni cu greutate, aleşi ce ştiau ce spun, ce să ceară, iar disputele erau pe idei, pe principii şi mai puţin pe oameni.
Dar aceşti consilieri au plecat, nu nea­părat în pensie, au plecat pentru că noi generaţii de politicieni, să le spunem aşa, au bătut la uşă, cerând dreptul de a se afirma. Lupi tineri sau hiene tinere au intrat în jocul de-a politica demons­trând că noile generaţii de demnitari nu sunt mai bune ci sunt mai hulpave, mai flămândoci, mai… puţini inteligenţi.

E! Unde este Ştef cu oratoria lui, Pop Ekka, Vica, Mitică cu veşnicele calcule inginereşti, şi încă câţiva lângă care a crescut şi Niculescu?
Chiar dacă pare a generalizare, nu afirm că toţi sunt aşa, dar mulţi m-au fă­cut să îi regret pe bătrânii din admi­nistraţie. Când mă gândeam la porcăria din CL a apărut în spaţiul public por­căria de la guvern. Social-democraţii şi-au dat cu stângu-n dreptul cu o fre­nezie greu de înţeles. Aşa m-am uitat mai atent la guvernul Dragnea şi expo­nenţii scandalului graţierii. Şi tot uitându-mă la personaje am simţit că sunt asemănări, păstrând proporţiile, evident. De exemplu, Marinel Rob este un fel de Grindeanu, nu vorbeşte mult, este tăcut.
Ioan Mandrea este, clar, un fel de Flo­rin Iordache. Bâlbâiţi amândoi. Şi… Ministrul Muncii, nu mai ştiu cum se numeşte, seamănă cu Dorel Mureşan sau cu Ştefan Lupşe. Iar asemănările pot continua, deoarece şi cei de aici, ca şi cei de acolo, nu cunosc administraţie, nu ştiu legi şi nu îi cunosc pe români.
Nu am reuşit să îmi dau seama cu cine seamănă Liviu Dragnea!      
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.