• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 23 Ianuarie , 2013

Colţu’meu / Ciuvică cel ciudat

După o pauză destul de mare, datorată sărbătorilor de iarnă şi altor sărbători, fără număr, au început să apară şi evenimentele de tot felul pentru noi, cei care trudim în presă. De la cele aiuristice, cum ar fi că iarna ninge, până la cele serioase. Serios nu înseamnă neapărat bun, corect, benefic.

În categoria ultimă se înscrie şi conflictul între Cătălin Cherecheş şi Crin Antonescu. Un conflict în care cel ce pierde mai mult este liderul liberal. Dar despre acest aspect am mai scris şi nu mi-am schimbat părerea.

Era o seară de iarnă în care ningea, culmea, nu tare, dar erau fulgi, respectiv o temperatură sub zero grade. Moleşit de cele 22 de grade din casă, faţă de ce era afară, am butonat la televizor printre fel şi fel de accidente şi dezbateri insipide. Şi am ajuns pe unul din canalele Antenelor. Mi-a reţinut atenţia banda galbenă în care se spunea că urmează excluderi în PNL. Ştiind de povestea băimăreană, am făcut haltă pe emisiunea respectivă. Printre invitaţi, Mugur Ciuvică. Nu pot spune că este unul din preferaţii mei.

Pe mine mă enervează vocea lui, în primul rând. Parcă ar fi la vârsta pubertăţii şi are vocea în schimbare. Evident că se vorbea de Cătălin Cherecheş şi celălalt primar de prin ţară. Cei doi ce vor fi excluşi. Şi a început Ciuvică să spună că cei doi sunt nişte ciudaţi, mai ales „ăla din Baia Mare, un ciudat care a trecut pe la toate partidele şi pe la UDMR a fost. Nu înţeleg cum au putut băimărenii să voteze un astfel de ciudat”, a fost pe scurt şi aproximativ aserţiunea lui Ciuvică pe mai multe tonalităţi.

M-a enervat, nu atât faptul că l-a făcut pe primar un ciudat şi că a fost la toate partidele, ceea ce este fals, Cătălin a trecut prin două partide: PSD şi PNL, şi posibil să revină la prima iubire. Ciuvică are dreptul la o opinie, chiar dacă nu este deontologic să vorbeşti în felul acesta despre un om care nu este prezent. M-a enervat pentru că ne-a făcut pe noi, băimărenii, nişte proşti. Vechea teorie cum că provincia, mai ales cei din nord, sunt nişte categorii de oameni inferioare celor ce mişună prin Bucureştiul celor mai ciudaţi analişti. Faceţi un exerciţiu de imaginaţie, închideţi ochi şi spuneţi cu voce tare: Ciuvică. Ce melodicitate, armonie…vedeţi şi DEX-ul!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.