• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 25 Octombrie , 2016

Colţu’ meu / Cine candidează din partea USR Maramureş?

Subiectele săptămânii s-au învârtit în jurul candidaturilor pentru parlamentare. Toată lumea a vrut să ştie, cu un minut mai repede, cine va fi pe locuri eligibile pe listele principalelor partide.

Din păcate, politicienii maramureşeni consideră că ziariştii nordului nu merită să ştie cine şi cum, cu acel minut mai devreme.

Nu este vorba de noi, fiind săptămânal avem tot timpul din lume, până la închiderea ediţiei, dar am colegi care au avut chiar probleme deoarece la Bucureşti circulau anumite liste, iar în Baia Mare nu se confirma.

Dar, alegerile vin, iar ziariştii vor fi din nou în atenţia politicienilor. Că le place sau nu, fără presă, oamenii politici, candidaţi sau necandidaţi ar fi iluştri necunoscuţi, în marea lor majoritate.

La liberali lucrurile sunt cunoscute, la PSD pe jumătate se ştie cine va ocupa primele poziţii. Dar ce se întâmplă cu celelalte partide?

Cel puţin, aici în Maramureş nu am auzit de liste, de prezentări, de anunţuri sau conferinţe de presă, locul în care se spun cele mai multe noutăţi din viaţa partidelor. Poate că în Maramureş nu vor candida din partea PER, PMP, UDMR, USR şi cine mai ştie ce partide şi partiduleţe mai există.

La fiecare alegeri, lista cu partidele înscrise a fost lungă. Chiar m-am întrebat, de multe ori, care e raţiunea de a participa la alegeri şi să obţii rezultate submediocre. De prag electoral ce să mai spunem?! Probabil, ceva tot există de se înghesuie la liste, la alegeri fel şi fel.

Dintre noile partide apărute o figură frumoasă pare a face partidul lui Nicuşor Dan. Cel puţin aşa ar recomanda rezultatele de la locale şi ultimele sondaje. Ar fi cam a treia forţă politică, în atenţia electoratului.

Luând în calcul că ar putea avea un rezultat bun pe plan naţional, respectiv trecerea de pragul de 5%, cei de prin teritoriu ar putea, la rândul lor, să obţină scoruri bune. Văzând ultimele sondaje, mi-am amintit de vizita lui Nicuşor Dan în Baia Mare, prin vară. Venise să înfiinţeze filiala de aici, a USR şi pentru a discuta cu cetăţenii.

 

Prezentarea proiectului USR a fost un pic plictisitoare, dar cam aşa sunt toate platformele politice.

Chestia interesantă a fost că l-am văzut acolo pe Mihai Pătraşcu, la întâlnire. Venit să vadă noul partid, Mihai a fost interesat de proiect, de ce se spune şi cine sunt ei.

S-ar putea ca la aceste alegeri, dacă Mihai a făcut pasul spre politică, să îl vedem candidând din partea USR. Ar fi interesant!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.