• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 1 Iulie , 2016

Colţu’ meu / Ce aţi avut cu Tedi?

După ce a avut loc validarea consilierilor judeţeni şi alegerea preşedintelui CJ şi a vicepreşedinţilor au urmat câteva zile de pauză după care a fost convocată o şedinţă de Consiliu. Printre altele s-au stabilit comisiile de specialitate, cu şefii ce vor coordona aceste comisii. O operaţiune importantă deoarece adevăratele şedinţe de CJ se ţin de fapt în comisii, acolo unde se şi iau hotărârile ce sunt, în general, respectate de plenul Consiliului. Doar sub preşedenţia unor şefi au avut loc probleme de genul una s-a stabilit în comisie şi alta e în plen.

Din acest punct de vedere, de multe ori şedinţele de CJ au fost mai disciplinate decât cele de CL Baia Mare sau Sighet, să spunem.

La conducerea comisiilor, în general, sunt aleşi consilieri dintre cei mai buni, dintre cei cu nume şi renume.

Şi cum printre aleşii noului CJ s-a aflat şi Teodor Ardelean, acesta era văzut, aşa cum ar fi fost firesc, preşedintele Comisiei pentru Cultură, Culte… La anvergura intelectuală, culturală, academică a lui Tedi ar fi şi păcat să nu te foloseşti de acesta.

Dar, spre surprinderea multora, preşedenţia acestei importante Comisii, delicate şi prin care se derulează, totuşi, sume de bani importante, a fost dată unui membru PMP. Este oricum ciudat (şi trist) ca Tedi să fie un membru simplu în Comisia de Muncă şi pe la Juridic.

Grupul de consilieri PMP a devenit foarte influent în noul CJ. Lucian Morar a maximizat prin negocieri, iar cei doi membri ai grupului (grup ce ar trebui să fie format din trei, în mod normal vicepreşedintele nu ar trebui să se pună) au ajuns pe poziţii importante. Desigur, dacă am spune că Lucian Morar va viza prin omul său problematica Comisiei de Cultură, ar fi prea mult. Credem că Zetea va şti să gestioneze o problemă ce poate fi o problemă. Rămâne un mister ce au avut cu Tedi, în fond cel care a adus votul necesar cvorumului de constituire, împotriva şefului de la Bucureşti!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.