• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Martie , 2015

Colţu’ meu / Căutăm director ferm, dur, profesionist şi fără codiţa Alin

Subiectul săptămânii este, din perspectiva mea, întâmplarea de la Consiliul Judeţean. Nu cu amânarea nocturnă, ci povestea încâlcită a numirii unei directoare pe post. Câtă energie consumată pentru o cauză simplă, în fond. Avem o Direcţie mare, uriaşă cu personal mai numeros decât într-o uzină. Aici lucrează 1000 de oameni, iar beneficiarii sunt spre 20 de mii. O activitate intensă şi complexă.

În acest context se tot trage de timp, se amână luarea unor decizii ferme, se lasă ca personaje precum Dumuţa să arunce un semn de întrebare asupra unor concursuri atât de simple, dar atât de complicate.

DGASPC are nevoie de un profesionist, nu neapărat de asistenţă socială, este o abordare greşită. Are nevoie de un om ferm, care nu se emoţionează la vederea unui ziarist sau care ştie că adevărul este mai presus de orice. La DGASPC nu trebuie aruncat în continuare gunoiul sub preş, aşa cum s-a făcut ani de zile. La DGASPC nu este nevoie de un Alin Istvan să dea lecţii de morală şi să se tragă de curele cu directorul instituţiei. Un penal ce crede că delaţiunea este un mod de viaţă. Am rămas perplex când am citit comentariul acestui individ ce are un statut special la DGASPC. De asta a fost nevoie la Direcţie să vină Alina Coste-Mădăras?

Nu ridic la fileul nimănui, nu mă interesează cine este director, mă interesează ca directorul instituţiei să fie cel care nu ascunde derapajele, are simţul răspunderii şi curaj să se lupte pentru beneficiari.

Cum este posibil ca în sistem să existe două tinere însărcinate? Păi ce păzesc cei puşi să vegheze? Pentru astfel de situaţii nu există scuze, explicaţii. Cum e posibil ca prunci plecaţi în tabere să fie abuzaţi în fel şi chip, iar tu, ca director, să vii cu o poezie a rezolvării amiabile din care rezultă că fetiţele sunt vinovate. Cum este posibil ca medicamentele să se dea de personal necalificat, ca alimentele să fie transportate de li se dublează preţul, aproape?!

Cum este posibil ca adulţii cu probleme să fie purtaţi pe drumuri, cum este posibil ca lumea să fie revoltată, fie ca grup minoritar, fie ca unul majoritar, iar directorul să nu sesizeze absurdul situaţiei?! La şedinţa CJ, grupul de aplaudaci striga că în sfârşit au un director bun, iar răutăcioşii nu îl vor.

Stimabililor, nu aveţi nevoie de un director bun la suflet, ci de un director ferm, corect, dur chiar, dar tot timpul pe fază în favoarea beneficiarilor, că nu este vorba de angajaţi la DGASPC!

Comentariile celorlalți

Loredana pe 25.03.2015 la 13:32
Felicitari domnule Teremtus pentru curajul de a scrie un articol fara a va ascunde identitatea. Conducerea DGASPC este foarte slaba, ,,rahitica" si la propriu si la figurat. Doamna si-l tiine aproape ,sfatuita fiind de matusa dansei,ca sa nu apara articole defaimatoare in presa ,asa cu a fost in vremea ei. Cand nu i se facea pe plac tanarului scotea cate un aticol.Proasta alegere,prietena cu un tanar cu astfel e probleme,care are curajul sa spuna ca nimic nu este adevarat,crezand ca toti adultii din preajma lui sunt niste idioti fricosi,ca doar are el pregatit cu ce sa-i santajeze.El nu este vinovat ,desi acel coil a declarat a doua oara ca acele evenimente sunt reale. Era cazul sa inteleaga ca odata si odata tot va fi prins,nu va putea abuza minori la infinit.Culmea pe cine a putut directoarea sa-si faca prieten.Se spune in popor....,,spune-mi cu cine insotesti ca sa-ti spun cine esti".
florin pop pe 25.03.2015 la 11:57
"cetateanul" este Alin,vai ce nevinovat este,imi curg lacrimile.nu a fost nici o inscenare,este doar un pedofil,protejat social.Rusine DGASPC ! Bravo domnule Teremtus!
Cetateanul pe 25.03.2015 la 08:47
Citeam respectivul articol care este de pus la colt ,intrucat acest gen de articol nu poate sa il faca decat un om frustrat si care este blocat pe institutia DGASPC Maramures precum Mhai Gadea pe subiectul Traiian Basescu ,e na ca doar asa se poate sa castige si el autorul o paine intrucat ziarul Gazeta de Maramures fara subiectul DGASPC Maramures nu se vinde .Vedeam cum ca se discuta despre un respectiv tanar Alin Istvan cum ca el ar da lectii de morala si ca s-ar trage de curele cu directorul institutiei,este totatla falsa acesta informatie deoarece directorul institutiei din cate stiu si eu ii trateaza pe toti copii la fel fara sa faca diferente intre ei ,se mai spune ca tanarul este un penal care crede ca delatiunea este un mod de viata al tanarului mentionat in articol ceea ce pot spune este ca stiu ca in trecut a dat informatii importante ziarului dumneavoastra care au tinut mult timp primele pagini al ziarului dumneavoastar si atunci stau si ma intreb atunci a fost bun cand a fost informator pentru dumneavoastra si acum nu mai este bun ? Rusine Nicolae Termentus iar despre faptul ca tanarul este un penal pot sa spun ca da este un penal deoarece sa pus rau cu vechea conducere pentru ca a sifonat informatii catre ziarul dumneavoastra iar vechea conducere ia inscenat toata acuzatia de care a fost acuzat si condamnat fara a fi reala acuzatia mai ales ca minorul respectiv nu a fost consecvent in declaratii ,tanarul a pus doua inregistrari la instanta cu minorul in care spunea cum a fost pus sa minta dar instanta nu a luat in calcul aceste lucruri iar tanarul respectiv a fost condamnat nevinovat spun asta deoarece il cunosc de 15 ani pe tanar iar acesta nu are un comportament deviant .Mai pot spune sigur ca acest tanar nu are nici un statut special intrucat drepturile care i se cuvin ii sunt date la fel ca oricarui copil din casa de copii nimic in plus .
In final mai spun inca odata sa-ti fie RUSINE domnule Niccolae Teremtus !!!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.