• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Octombrie , 2019

Colţu meu. Campania electorală merge înainte!

Alegerile prezidenţiale se apropie cu paşi repezi, dar noi cu cine votăm?
Celebra întrebare este mai actuală ca oricând. Campania electorală de până acum nu a prezentat mai nimic. Singurii care trimit presei materiale electorale sunt liberalii. În rest, pauză. Şi poate că aşa ar trebui să fie! Dintre cei 14 candidaţi nu am auzit mai nimic de majoritatea dintre ei. Te şi întrebi de ce s-au mai băgat într-o astfel de situaţie, dacă nu vor să facă nimic pentru ea. O fi o chestie de CV. Să ai acolo trecut: candidat la alege­rile prezidenţiale din 2019 - poate fi o chestie tare. Se uită lumea şi cade în extaz! Se primesc bani, o altă chestie pentru care candidezi. Vin donaţii şi alte forme legale de finan­ţare a campaniei electorale. Toci nişte bani, iar o parte dintre ei îţi rămân prin conturile de campanie sau cum s-or fi numind!

De exemplu, am văzut în presă cum se ceartă candidatul partidului umanist cu cel care o promova pe televiziunile de la Antena. O doamnă cu ochelari care zâmbea tot timpul la televizor şi care vorbea de demnitate, cinste... îl acuză pe cel care o promova de şantaj şi altele. Nu mai are bani de campanie şi aşa mai departe. E clar că doamna respectivă are şanse zero, nu că ar fi avut şanse mari, înainte, dar... La fel Cataramă, Cum­pănaşu şi încă vreo trei de care nu am auzit şi de care nu vom auzi nimic după.

Partea proastă e şi la cei mai mari. Candidatul useriştilor se pare că are mari probleme, cel puţin morale. Greu de crezut că mai poate recupera ceva în cele două săptămâni şi ceva care au rămas. Mai rămân actualul preşedinte şi candidatul social-democraţilor, dacă nu or schimba-o liderii după ultimele evenimente din partid... Şi uite aşa, e greu să te decizi. Pare simplu, mergi cu cel rămas, dar dacă ai fi vrut o figură nouă, din politica românească?
Nu există aşa ceva! Şi nu va exista aşa ceva deoarece figurile noi refuză să intre în politica românească tocmai din cauza politicii româneşti. Aşa că, noi cu cine votăm?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.