• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 17 August , 2019

Colţu meu. Blocuri cu acoperişuri roşii

Se lucrează în Baia Mare, la acope­rişurile blocurilor, într-o veselie. La mine în cartier, cele două furtuni care au fost anul acesta au stricat acoperişurile, unele în mod dramatic. Au fost, apoi, ploi puternice şi apa a început să curgă prin casele oamenilor. În mod normal ar fi trebuit să se refacă izolaţia blocului. Dar multe au aceste şarpante pe care a fost pus azbest. Pe la început anilor 2000 a fost mare tevatură cu aceste acope­rişuri. Specialiştii au atenţionat că plăcile de azbest folosite la blocuri sunt toxice, cancerigene. Că aceste plăci se macină, încet, iar pulberea produsă ajunge în atmosferă şi apoi e inhalată. Nimeni nu a luat vreo măsură. S-a folosit în continuare fără probleme. De fapt, la lucrările făcute pe blocurile băimărenilor au fost folosite echipe de muncitori care lucrau fără autorizaţie, fără chitanţe, fără facturi, iar preţul cerut a fost mai mic decât la cei ce executau lucrări conform legii. Nu se ştie de ce autorităţile competente, să folosesc o formulare pompoasă, au lăsat lucră­rile aşa. S-a umplut oraşul de az­best… Acum are loc un fel de revers al medaliei.
La furtuni, plăcile de azbest, poate şi prost montate, au cedat şi se impune schimbarea lor. Dacă vine sezonul ploios vor fi probleme. Aşa că se schimbă într-o veselie. Acum se pun plăci metalice, din câte îmi dau seama.
Dacă cei de la un bloc îşi pun ceva, ceilalţi fac la fel. Se merge în turmă. Chestia e că cei ce lucrează par a fi nişte muncitori adunaţi la apelul de seară, fără îmbrăcăminte adecvată, cu scule ciudate, fără să aibă asigurări de înălţime, ar fi multe aspecte care nu prea puşcă cu o echipă autorizată pentru astfel de lucrări. Ceea ce înseamnă că şi garanţia este pe măsura lucrărilor şi a preţului. Adică nu prea este…

Vor veni furtuni tot mai puternice, aşa sună previziunile specialiştilor, şi ne vom trezi că pică, ici-colo, câte o bucată de tablă din asta… Doamne fereşte!
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.