• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 26 August , 2018

Coltu’ meu / Atenţie că venim!

Sunt mulţumit că Aeroportul nostru funcţionează din nou. Vin şi pleacă avioane de pe el. Până la urmă, e cel mai important lucru. Au fost doi ani în care s-a lucrat deşi mulţi au dorit ca acest Aeroport să nu fie modernizat şi cu pistă lungită la peste 2000 de metri. Din Satu Mare şi până în Bucureşti au fost persoane importante, nu spun cine, care au făcut totul pentru ca să nu vină bani, să nu se aprobe proiectul, să se dea o decizie prin care Aeroportul să fie decăzut, să fie închis. Există încă o teorie idioată prin care se stabilesc locurile în care sunt Aeroporturi. Aici la noi sunt două, la o distanţă de 60 de kilometri. Şi s-a tot spus că ar trebui eliminat unul. Şi cel eliminat să fie Baia Mare. Adică, dacă ai de mers undeva cu avionul, să merg până la Cluj sau Satu Mare, suna concluzia celor care ne-au vrut dispăruţi. Te sui în maşină şi ajungi repede, îmi spuneau contestatarii. De parcă toţi au maşină, de parcă e normal să mergi 140 de kilometri pentru a lua un avion amărât.

Cu toate aceste împotriviri, instituţiile europene care se ocupă de partea de avioane au trecut Aeroportul maramureşean ca fiind de importanţă regională, iar cel din Satu Mare de importanţă locală.

Şi europenii nu pot fi acuzaţi de nepricepere sau interese.

Acum, unii râd că nu avem decât două curse, dar ei nu ştiu că nu se poate porni cu multe curse. Şi zburatul cu avionul este o afacere şi trebuie să fie profitabilă. Dar Aeroportul maramureşean are toate şansele din lume de a deveni unul foarte important. Are o pistă mai bună decât Aeroportul din Cluj, are posibilităţi de extindere, de creştere, de dezvoltare. Sigur, va fi un proces care va dura ceva timp, dar se va merge în sus.

La Cluj, de exemplu, Aeroportul şi-a atins capacitatea pentru care a fost construit. Şi acum, dacă se vor opera curse internaţionale de pe Aeroportul nostru, mulţi dintre clienţii celui din Cluj vor veni acasă să zboare, ca şi cei din Satu Mare.

Şi pentru acest lucru s-a dorit închiderea Aeroportului din Maramureş. Dar să nu uităm, s-a deschis, iar pentru europeni acest Aeroport este unul de importanţă regională! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.