• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Decembrie , 2016

Colţu’ meu / Alegeri, capitalişti, pseudocapitalişti, sărbători

Zi de joi, zi de ziar, după masă spre seară, adică întuneric. Frig, dar nu aşa de frig şi dorinţa de a termina ziarul mai repede, fiind ultimul număr din acest an. A fost un an bun, lung şi pe alocuri complicat. Zilele trecute am mai bifat un rând de alegeri, cele parlamentare, în urma cărora vom avea un nou Parlament şi un nou Guvern cu un prim ministru nou ales. Posibil să fie şi o variantă veche de politician. Dar ce e nou şi ce e vechi?

De pe geamul redacţiei aflate la etajul trei se vede o parte din bulevardul Traian. Circulaţia este liniştită, semn că parlamentarele nu i-au zăpăcit pe români. Mulţi nu au ieşit la vot şi îşi văd de treburile sfârşitului de an. Desigur, după o vreme mulţi vor începe să se plângă de una sau de alta, vor înjura Guvernul, Parlamentul, pe politicieni şi vor promite o revoluţie la următoarele alegeri, ceea ce nu se întâmplă, de regulă.

Politicenii sunt şi ei liniştiţi, au intrat sau nu în Parlament, au din ce să trăiască, au slujbe şi posibilităţi să facă ceva notabil în viaţă. Cei care nu au aşa ceva, umblă din uşă-n uşă, poate primesc sprijin pentru vreo sinecură. Dar aceste fapte de arme fac parte din viaţa cotidiană, sunt lucruri obişnuite, fac parte din procesul de maturizare al alegătorului şi alesului român, implicit şi pentru cei din Maramureş.

Aşa că, ce s-ar putea pune într-o rubrică de sfârşit de an, în contextul alegerilor parlamentare recent terminate?

A câştigat PSD în Maramureş, ceea ce nu este rău, spun maramureşenii.

Dacă stăm să analizăm actorii principali din pesedeul din nord, dar nu numai de aici, sunt mai capitalişti ca cei din partea dreaptă a politicii româneşti. Liberalii şi cei ce se revendică a fi de dreapta, ar trebui să fie capitalişti, promotori ai afacerilor şi tot ce decurge din asta. Dar la noi lucrurile nu stau aşa.

 

Drept urmare să privim cu încredere viitorul şi să aşteptăm numirile oficiale de parlamentari. La ora la care minunatul nostru săptămânal apare la tarabe, mandatele sunt oficiale, iar noi putem să ne vedem de sărbătorile care vin. Sărbători frumoase!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.