• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 20 Septembrie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 Mai , 2019

Colţu meu. Aeroportul, eternul subiect!

În urmă cu mai mulţi ani, de pe aeroportul din Baia Mare se zbura doar la Bucureşti şi erau două curse pe săptămână. Aşa ştiam că trebuie să fie! Două curse. Atunci, mai multe voci au susţinut dezvoltarea, implicit creşterea numărului de curse. Nu se vorbea de curse externe, ci de amărâta cursă de Bucureşti. Ba, oamenii de afaceri au cerut şi au explicat că ar fi nevoie de o dezvoltare. Dar mai ales Mihai Grecu, cel cu medalia de aur de la olimpiada de chimie, cea adevărată, a făcut nişte studii de trafic şi a prezentat cifre interesante cu privire la dezvoltare. Cine să-l asculte atunci?
Grecu a prezentat studiul făcut pe infrastructura maramureşeană, implicit pe această parte de Românie şi mai ales pe partea rutieră. Drumul Baia Mare-Vaja sau pe infrastructura ae­riană. Cifrele prezentate arătau că traficul va creşte în anii ce urmau, ceea ce ar fi dus la o confirmare a deciziilor luate. Nimeni nu a spus nimic, dar mai ales nu a decis nimic.
Era perioada în care izolarea Mara­mureşului se vedea din avion.
Desigur, politicienii au folosit tema în campaniile lor electorale, dar atât.
Până la urmă, împinşi de realităţi, maramureşenii şi cei de la centru au realizat că mersul înainte este singurul drum! Iar în ultimii ani chiar s-a făcut, s-a lucrat. Nu vorbim de partide, vorbim de ce este în teren.
Dacă s-ar fi lucrat atunci, cu mulţi ani în urmă, am fi avut o infrastructură şi mai bună. Iar aeroportul ar fi fost mult mai frumos, mai mare, mai important. De fapt, în scriptele europene, acest aeroport este trecut ca fiind de importanţă regională. Doar noi, nu şi Satu Mare. Între timp a crescut aeroportul din Cluj. Mulţi spun că e firesc, doar e un oraş mare. Aşa e, dar o parte din creştere se datorează maramure­şenilor. De ceva vreme, Clujul stag­nează. Nu prea mai are unde să crească. Poate e vremea Băii Mari! Şi nu trebuie să ajungem la nivelul Clujului. Capitala Maramureşului trebuie să fie conectată de principalele oraşe din ţară şi să aibă legături externe bine gândite. Dezvoltarea economică a zonei are noroc cu o mare şi importantă firmă. „Fabrica de avioane” va trage în sus tot Maramureşul.  

Poate acum se vor aşeza lucrurile în matca lor firească.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.