• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 28 Decembrie , 2014

Colţu' meu / Aeroportul Baia Mare, din nou…

În ultima şedinţă a Guvernului a fost aprobat memorandumul prin care Aeroportul Internaţional Baia Mare va primi, până la finalul lui 2015, o finanţare de 4 milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea pistei de decolare-aterizare, platformei de îmbarcare şi a căii de rulare. Prelungirea pistei este un punct strategic al modernizării aeroportului, pentru ca avioanele de marfă să poată ateriza în Baia Mare. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, a spus că, de această dată, executivul CJ Maramureş, consilierii judeţeni şi aparatul tehnic al instituţiei vor privi mult mai serios problema Aeroportului, pentru a nu mai pierde încă o finanţare din cauza faptului că actuala conducere nu este în stare să treacă de primul pas în implementarea unui proiect.

„Sunt câteva etape clare, ale căror termene trebuie respectate. Astfel, până în 31 ianuarie 2015, avem obligaţia de a elabora şi aproba ghidul solicitantului, care trebuie completat. Am pierdut finanţarea trecută fiindcă nu am reuşit să trecem de acest prim pas. Avem o nouă şansa de a demonstra că ştim să facem un proiect local. Al doilea pas, care trebuie încheiat tot până la finalul lunii ianuarie, îl reprezintă actualizarea studiului de fezabilitate. Până în 31 martie trebuie elaborate şi evaluate cererile de finanţare, iar contractul ar trebui să fie finalizat în 31 mai 2015”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea. Reprezentatul CJ Maramureş a arătat că, la nivelul instituţiei judeţene, derularea achiziţiei publice şi angajarea unui credit trebuie să fie aprobate de plen. Pentru ca aceste etape să fie îndeplinite, este imperios necesar să fie definitivată componenţa Consiliului de Administraţie al Aeroportului.

 

„Dacă nu avem oameni competenţi, vom ajunge în situaţia în care ne va părea rău. Fiindcă cei care au condus până acum au arătat că nu ştiu să gestioneze problemele. Trebuie să numim un nou director, să completăm Consiliul de Administraţie cu reprezentantul de la Finanţe, iar cel care va prelua conducerea, să îşi aleagă o echipă alături de care să lucreze”, a spus Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.