• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Mai , 2017

Collțu’ meu / Baia Mare are Aeroport internaţional de nota 10

Mai sunt câteva zile până la mitingul aviatic de pe Aeroportul Internaţional Maramureş, pe stil nou, Aeroportul Baia Mare pe stil vechi. Nici nu are importanţă deoarece se întâmplă ceea ce aşteptau maramureşenii de foarte mulţi ani. Un Aeroport mai mare, mai modern şi posibilităţi de a zbura în ţară şi străinătate. Dacă drumuri rapide sau autostrăzi nu avem prin zonă, măcar Aeroport să fie.
Deşi a durat cam mult, reuşim să intrăm în clubul oraşelor în care pot ateriza şi decola avioane de toate tipurile, de transport persoane, cargo.
Mi-aduc aminte de discuţiile, de piedicile pe care mai marii ministerului Transporturilor le-au pus de-a lungul anilor. S-a tot spus că nu este necesar un Aeroport mare în nord, de fapt că nu este necesar un Aeroport. Politi­cienii s-au jucat, sau au jucat la ruleta intereselor destinul acestui judeţ. Maramureşenii nu au avut o voce puternică care să contracareze aceste opinii nihiliste. A fost mai demult Mihai Grecu, câştigătorul Olimpiadei Internaţionale de Chimie, o voce ce a susţinut dezvoltarea Aeroportului şi a infrastructurii rutiere, mai ales drumul rapid Baia Mare - Vaja. Grecu a venit în ţară după terminarea unor studii strălucite în State cu gândul de a ajuta ţara şi nordul. A făcut nişte studii cu privire la numărul călătorilor maramu­reşeni şi din zonă în cazul în care am avea drum Rapid sau Aeroport mai mare. Studiile au ajuns la cine trebuie, dar politicienii au tăiat în permanenţă dezvoltarea infrastructurii nordului. A fost o politică de izolare pe care nu am înţeles-o niciodată. În sfârşit, la finalul listei, am reuşit să terminăm Aeropo­r­tul. Nu mai au ce tăia, nu mai sunt motive să ne ţină pe margine, suntem în margine şi va fi dificil să revenim. Dar vom reveni. Dacă cei ce hotărăsc destinele Aeroportului vor şti să aleagă operatorul potrivit şi mai ales cursele potrivite, mulţi maramureşeni din Italia şi Spania vor renunţa la microbuzele groazei ce îi aduc în ţară şi vor circula cu avionul! Doamne ajută!   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.