• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 August , 2018

Codicele de la Ieud - Întâlnirea cu fiii satului

Sărbătoarea propriu-zisă a avut loc miercuri, 15 august, de Sfânta Maria, în centrul co­munei, cu numeroşi ieudeni gătiţi în straie de sărbătoare autentice. Manifestările au cuprins şi dansuri, în acompaniamentul muzical al lui Mari­nel Petreuş şi Ghiţă Pârja. Programul la scenă a inclus un regal folcloric, la care şi-au adus aportul membrii Ansam­blului Folcloric Naţional „Transil­vania”, alături de nume sonore ale muzicii populare, spectacol completat de Corul bărbătesc din Finteuşu Mare, cu cântece patriotice evocând Cente­na­rul. Organizatorii au pregătit şi concerte de muzica folk, pop-dance şi disco, seara încheindu-se cu un foc de artificii.

Prezenţi la eveniment, reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş le-au transmis ieudenilor, printre care s-au aflat şi numeroşi localnici veniţi din străinătate, mesajul de a rămâne uniţi.
„Anul acesta, aniversăm 50 de ani de la constituirea Judeţului Maramureş, unul despre care putem spune că este cel mai frumos din ţară. De aceea, avem datoria de a-l păstra aşa, iar lucrul acesta îl putem face doar dacă suntem uniţi, cei de aici, împreună cu cei plecaţi din ţară, pentru a avea o viaţă mai bună”, a spus Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.
„Mă bucur să fiu alături de comunitatea din Ieud, pentru a sărbători împreună Centenarul Marii Uniri şi întâlnirea cu fiii satului. Biserica, familia şi patria sunt valori pentru care ieudenii au luptat în 1918, dar luptă şi azi, după 100 de ani. Motiv pentru care îi respect şi îi apreciez”, a precizat Doru Dăncuş, vicepre­şe­dintele Consiliului Judeţean Maramureş.
La evenimentul organizat de Primăria şi Consiliul Local Ieud, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş, au mai fost prezenţi Dragoş Titea, director în cadrul ROMATSA, oficialităţi din Ieud, oameni de cultură, primari din localităţile învecinate, precum şi alte personalităţi locale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.