• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 August , 2020

Coaliția pentru Maramureș propune profesioniști care să continue proiectele bune începute pentru Maramureș și Baia Mare

Partide politice, asociații și organizații civice de tineret sau seniori, reprezentanți ai sindicatelor din Maramureș s-au adunat sub o singură cupolă pentru a forma Coaliția pentru Maramureș. Lansarea a avut loc luni, 20 iulie 2020, pe Câmpul Tineretului din Baia Mare, acolo unde simbolic, a fost dezvelită și borna care indică kilometrul 0 al Drumului Maramureșului, un proiect extrem de important al Coaliției pentru Maramureș.
 
Scopul acestei alianțe este de a avea liste comune la alegerile locale din 2020, iar toți primarii care reprezintă partidele din Coaliție, primarii independenți sau primarii altor partide care doresc să candideze sub sigla Coaliției pentru Maramureș au fost invitați să semneze acordul de colaborare. Până în prezent, majoritatea primarilor PSD din Maramureș au semnat deja documentul și, la alegerile din 2020, vor candida sub o siglă co­mună. La fel se va candida și pentru funcția de primar în Municipiul Baia Mare și pentru cea de președinte al Consiliului Județean Maramureș, cât și pentru un loc în Consiliul Local sau în Consiliul Județean.
 

Gabriel Zetea: „Coaliția pentru Maramureș este cea mai mare și reprezentativă forță, unită prin iubirea și loialitatea pentru Maramureș”
 

„Interesul tuturor membrilor Coa­liției îl reprezintă binele Maramu­reșului și împreună constituim o forță pentru că, împreună suntem Maramureș! Am lansat, cu multă speranță și încredere o nouă cons­trucție pentru o bună guvernare locală: Coaliția pentru Maramureș. Cu toții ne-am dat mâna pentru un singur scop: să arătăm că Mara­mureșul este demn, că Maramu­reșul trebuie respectat, că maramu­reșenii vor avea mereu un cuvânt de spus în fața conducerii centrale din Bucu­rești. Maramureșul nu va sta niciodată cu mâna întinsă spre Guvern, maramureșenii trebuie să pri­mească ceea ce li se cuvine. Coaliția pentru Maramureș este cea mai mare și reprezentativă forță, unită prin iubirea și loialitatea pentru Maramureș. Noi toți suntem Maramureș și ne-am adunat sub aceeași siglă pentru că știm că maramureșenii merită mult mai mult decât ce Bucureștiul ne oferă sporadic. Noi, maramureșenii, ur­mași ai unor adevărați români care au făcut istorie, trebuie să arătăm că mesajul pe care îl transmitem de aici, din nordul țării, este unul de unitate, de solidaritate și de încredere. Am pornit cu hotărâre la drum, de la km 0 al Drumului Mara­mureșului, sub cupola Coali­ției pentru Maramureș, pregătind proiecte care vor propulsa județul pe harta celor mai frumoase locuri din lume”, a declarat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș care, la alegerile locale din anul 2020, va candida pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Mara­mureș, sub sigla Coaliției pentru Maramureș.
La lansarea Coaliției pentru Mara­mureș a luat cuvântul și Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a subliniat faptul că, deși este o alianță între mai multe partide politice, Coaliția pentru Maramureș nu va face politică, ci va derula proiecte administrative. Tocmai pentru a întări acest aspect a subliniat faptul că, în Consiliul Local Baia Mare, viitorii consilieri vor fi aleși în funcție de compe­tențele lor și de opțiunile pe care le vor avea băimărenii. „Viitorii consilieri locali nu vor avea pe ei sigla unui partid politic, ci doar un tricou pe care să scrie simplu: Baia Mare sau Maramureș. Și cred că vom da un exemplu de aici, din Mara­mureș, și prin faptul că împreună lansăm un proiect istoric: «Drumul Maramureșului», un proiect care va ajuta județul atât din punct de vedere economic, cât și turistic”, a declarat Cătălin Cherecheș, primar al Municipiului Baia Mare.
 

Singura politică acceptată în cadrul acestei coaliții este „Iubirea pentru Maramureș”!
 

Președintele Consiliului Județean Maramureș, social-democratul Ga­briel Zetea a vorbit despre pro­iectele pe care instituția pe care o conduce le-a derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare și cu primarul Cătălin Che­recheș, care a fost alături de admi­nistrația județeană pentru binele băimărenilor și a maramureșenilor. „Singura politică pe care o vom accepta în cadrul acestei coaliții este «iubirea pentru Maramureș». Atât eu, cât și Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, am reușit să facem ceea ce admi­nistrațiile anterioare nu au putut: să dezvoltăm județul, să dezvoltăm municipiul cel mai important al Maramureșului. Am realizat că, pentru a folosi toate oportunitățile existente, trebuie să fim parteneri pentru binele fiecărui maramu­re­șean, pentru că împreună suntem Baia Mare, împreună suntem Mara­mureș!”, a subliniat șeful admi­nistrației județene, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest.
Au luat apoi cuvântul primari din diferite zone ale Maramureșului: primarul orașului Tăuții Măgherăuș - Anton Ardelean, primarul ora­șului Seini - Gabriela Tulbure, primarul comunei Săcălășeni - Emi­­lian Pop, primarul din Drago­mirești - Vasile Țiplea, primarul din Rozavlea - Vasile Mîrza.
Liderul social democraților mara­mu­reșeni s-a arătat încântat de faptul că a avut, alături de membri ai altor formațiuni politice, primarii social-democrați din toate țările Maramureșului: din Țara Codrului, din Țara Chioarului, din Țara Lăpușului, din Maramureșul istoric, de pe Valea Izei sau de pe Valea Ruscovei, din zona municipiului Sighetu Marmației.
 

„Interesele Maramureșului contează prea puțin în fața celor de la București”
 

„Mulțumesc tuturor primarilor Maramureșului care au ales să facă parte din Coaliția pentru Mara­mureș, pentru că primarii sunt considerați a fi oameni harnici, printre primii gospodari ai fiecărei comunități. Și le mulțumesc tuturor că au bătut încă o dată Drumul Maramureșului pentru a fi prezenți. Este un semnal important pe care, împreună, îl dăm cu toții României. În toate aceste ultime cinci luni în mod special, de când România trece prin această criză sanitară și economică, primii care au fost în lupta pe care întreaga țară, omenirea, Europa au dat-o pentru a avea asigurată sănătatea și sigu­ranța cetățenilor au fost aleșii locali. Primii oameni care au stat în prima linie a acestei bătălii au fost primarii, consilierii locali, consilierii județeni, și am luptat împreună atunci când a fost cazul. Maramureșul a fost de fiecare dată în prima linie cu măsuri concrete, directe și rapide pe care le-am luat pe plan local. Și în tot acest timp ne-am uitat spre Guvernul de la București care trebuia să asigure fonduri, finanțe pentru a putea lupta cu adevărat și cu pandemia, dar și cu calamitățile cu care ne-am confruntat în ultimele săptămâni. Însă am așteptat degeaba, pentru că cei de la București din nou au arătat că sunt prea departe pentru Mara­mureș, că interesele Maramureșului contează din nou prea puțin în fața celor de la București. Și e momentul să spunem STOP acestei administrații centrale anchilozate, o administrație care a fost construită în anii 1960, pe vremea comu­ni­ș­tilor, și care a rămas la fel: nu s-a schimbat, nu s-a modernizat și nu poate să asigure accesul autori­tăților locale la resursele financiare necesare pentru dezvoltarea fiecărei comunități locale”, a precizat Ga­briel Zetea, președintele Consi­liu­lui Județean Maramureș.
 

„Maramureșul nu poate să mai stea după lenea, după dezinteresul unor funcționari de prin diferite ministere de la București”
 

„Avem obligația să ne luăm soarta în mâini și să dezvoltăm Maramu­reșul prin forțe proprii. Toți cei care își doresc să adere la această nouă construcție, Coaliția pentru Mara­mureș, au obligația de a respecta câteva principii foarte simple. În primul rând trebuie să demonstreze dragoste și loialitate față de Mara­mureș, județ care a fost condus din 1992 și până în urmă cu câțiva ani, de politicieni din diverse partide politice care au avut mult prea mari datorii față de liderii lor de la București. STOP acestei politici a locului, STOP acestor oameni care au pus mai presus orgoliile și interesele politice ale marilor partide de la București înaintea interesului Mara­mureșului. Coaliția pentru Mara­mureș își adună energiile exclusiv în acest scop. Cei care semnează acest Acord de colaborare între diverse partide politice, între organizații civice, între orga­nizații non-guvernamentale, între asociații de tineret, de seniori, de reprezen­tanți ai sindicatelor, toți cei care doresc să adere la această platformă pentru Mara­mu­reș au, exclusiv, această obli­gație: de a pune mai presus de orice dragostea și loialitatea față de Mara­mureș. Sunt, am fost și voi rămâne un demn și mândru membru al Parti­dului Social-Democrat, însă la ale­gerile locale voi pune la dispoziția Coaliției pentru Mara­mureș întreaga pricepere și fiecare minut din timpul disponibil pe care îl am”, a subliniat șeful admi­nistrației județene, Gabriel Zetea.
(S.D.)

 

„Sunt mândru că edilii noștri au înțeles că doar printr-un parteneriat benefic pentru Maramureș vom reuși să facem, cu adevărat, administrație pentru oameni. Și Coaliția pentru Maramureș asta va face: administrație serioasă, profesionistă, va atrage fonduri și investiții în fiecare localitate a județului”.
Gabriel Zetea, preșe­dintele Consiliului Județean Mara­mureș

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.