• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Aprilie , 2022

Școala Profesională Dumbrăvița, o opțiune de viitor

Din toamna anului 2017, în comuna Dumbrăviţa funcţionează o şcoală profesională modernă, aflată, din toate punctele de vedere, la standarde europene. Şcoala îşi desfăşoară activitatea în clădirea vechii şcoli din Rus care a fost reabilitată integral cu fonduri din bugetul local al comunei Dumbrăviţa. Practic clădirea a fost renovată integral şi dotată cu mobilier nou şi un laborator modern, realizat de UAC Europe, partener al proiectului.

Şcoala Profesională Dumbrăviţa este un exemplu de colaborare între şcoală, autorităţile locale şi agentul economic partener, fiecare parte implicându-se pentru a oferi tinerilor un act educaţional de calitate, o instruire teoretică şi practică performantă şi, implicit, un parcurs profesional sigur, spre succes.
În anul şcolar 2022-2023, Şcoala Profesională Dumbrăviţa vă aşteaptă cu două noi specializări, extrem de căutate pe piaţa muncii: operator maşini cu comandă numerică şi  lăcătuş construcţii structuri aeronave, numărul maxim de locuri fiind de 30.
Avatanjele urmării unei astfel de şcoli sunt multiple. În primul rând, elevii au şansa să se califice într-o meserie de care partenerul economic, UAC Europe, are nevoie, şi astfel să aibă un loc de muncă asigurat. De asemenea, atestatul de calificare profesională obţinut la finalul studiilor este recunoscut în statele Uniunii Europene. Nici beneficiile materiale nu sunt deloc de neglijat: elevii primesc lunar o bursă din partea statului în valoare de 200 de lei şi, mai mult, primesc şi burse din partea partenerului de practică, UACE, care le asigură elevilor şi transportul.
Vă prezentăm în fotografii momente surprinse la Şcoala Profesională Dumbrăviţa în cadrul orelor de laborator tehnic la clasa a IX-a (Boroș Alina, Chira Andrei, Dunca Cosmin, Martocean Bobi, Petrulea Simina, Mureșan Alexandru, Rus Vlăduț, Varga Emil).

Prof. Rogojan Petre

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.