• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Decembrie , 2018

Clipe de sensibilitate şi înalte simţiri patriotice

Dragoș ARDELEAN

Din ciclul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, la Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei a avut loc un frumos spectacol închinat evenimentului cu care suntem fericiți contemporani și de care ne mai despart câteva zile.
În fața unei audiențe numeroase, cursanții Școlii de Artă Sighet îm­preună cu un grup de elevi de la Liceul „Regele Ferdinand” ne-au oferit cu generozitate clipe de sensibilitate și înalte simțiri patriotice.
După un început solemn în care o tânără fanfară a intonat imnul de stat al României și imnul Uniunii Eu­ro­pene, s-a recitat din mari poeți ro­mâni, s-a cântat, s-a dansat și s-a jucat - momente scurte și frumoase - gustate din plin de cei prezenți. Scena
s-a dovedit aproape insuficientă, atunci când toți actorii acestui spectacol au venit la poza de final, cântând împreună cu publicul, cunoscuta melodie „Noi suntem români”.
Spectacolul a fost pus în scenă și moderat de prof. dr. Dorel Todea - managerul Centrului Cultural.
Felicitări tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment, profesorilor care încearcă cu trudă să insufle celor mai tineri dragostea pentru frumos și în primul rând felicitări elevilor care - impulsionați de meri­tuoși părinți - înțeleg să își răpească din timpul prețios pentru a-și împodobi sufletele cu acte artistice de gală, precum cel de astăzi.

 

Sergiu Ovidiu LUSCALOV

Zi festivă la Centrul Cultural, zi în care propriile formații artistice, împreună cu talentații elevi de la Liceul Ferdinand, au prezentat un program artistic, omagiind apropiatul Centenar. Am fost surprins de calitatea spectacolului, ținuta tinerilor artiști, de pregătirea și prezentarea programului, de patriotismul şi respectul pentru Marea Unire!

Emoția tinerilor artiști a cuprins și sala, plină cu spectatori. Am văzut ochi strălucind de emoție, de plăcere, din partea tinerilor, atunci când au fost răsplătiți cu aplauze.

Un spectacol de gală, oricând posibil prezentat în fața unui public mai larg, de pe scena unei săli mult mai încă­pătoare.
Tot respectul pentru munca depusă, felicitări pentru regia montajului și a spectacolului în sine, regie semnată de managerul Centrului Cultural, profesor Dorel Todea, sprijinit în realizare de către entuziaștii profesori de la catedrele Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu”.
Se vede că aici se lucrează, se formează noi talente și că s-a luat în serios mani­festările organizate pentru omagierea Centenarului! Felicitări tuturor!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.