• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 24 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Iunie , 2017

Clădirile construite ilegal, în patrimoniul Băii Mari!

A început cu mai multe si­tuații care ar viza entități din presa locală. „În mo­men­tul în care am lansat proiectul de realizare a unei reviste informative a municipiului Baia Mare, lunare sau bilunare, respectiv a unui post informativ de televiziune, au apărut tot felul de situații. Nici ca per­soană fizică, nici ca persoană juridică, respectiv primar al municipiului, nu voi ceda niciunui fel de presiune, șantaj. Nu doresc să răspund niciunor propuneri voalate de susținere finan­ciară a unor entități din presă. Nu tranzacționez suprafețe ale municipiului Baia Mare pentru amplasare de chioșcuri de presă pentru a avea o atitudine mai pozitivă din partea unor entități de presă, mai roșii, portocali, verzi. Nu albastru!
Vreau să menționez faptul că nu îmi doresc într-un mod personal implicarea în zona de presă, mă refer la cea privată. Voi spune ce am de spus prin conferințe de presă, informații pe care dumnea­voastră, presa liberă și privată, le veți folosi, le veți analiza... Eu am fost denigrat atât ca persoană fizică cât și ca primar, am luat o decizie. Refe­ritor la persoana mea fizică, am hotărât să rup acea barieră pe care mi-am impus-o în urmă cu 15 ani, de a nu răspunde denigrărilor, calomniilor la care am fost supus. Așa am crezut eu că este mai bine. Am decis să rup această barieră!
Ca și primar al municipiului pot să vă informez că tot ce înseamnă dezinformare se va rezolva în instanță”, a spus Cătălin Cherecheș.

După acest capitol, primarul a vorbit despre situația unor imobile care au fost construite ilegal. Și a pornit de la cazul Profi din Ferneziu.
Cătălin Cherecheș a spus că potrivit legii, toate imobilele construite ilegal pot fi trecute în patrimoniul municipiului și folosite pentru mai binele comu­nității. El a spus că sunt foarte multe astfel de clădiri în oraș și dacă luăm măsuri împotriva unora, trebuie să luăm aceeași măsură împotriva tuturor. A amintit de Șoricelul și de construcțiile ilegale de pe Valea Usturoiu, o afacere în care ar fi implicații chiar și în Con­siliul Local, a spus primarul. Cherecheș vrea ca municipiul să preia toate clădirile construite ilegal, nu să le dărâme, iar clădirile abandonate să fie impozitate cu 500%.

A mai vorbit de înființarea Poliției animalelor și de demersuri pentru reve­nirea la Universitatea de Nord.    
 

„Nici ca per­soană fizică, nici ca persoană juridică, respectiv primar al municipiului, nu voi ceda niciunui fel de presiune, șantaj. Nu doresc să răspund niciunor propuneri voalate de susținere finan­ciară a unor entități din presă. Nu tranzacționez suprafețe ale municipiului Baia Mare pentru am­pla­sare de chioșcuri de presă pentru a avea o atitudine mai pozitivă din partea unor entități de presă”.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.