• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 31 Martie , 2017

CL Baia Mare, o extraordinară!

A avut loc o nouă ședință extraordinară a Consiliului Local Baia Mare, din ciclul „fără număr”. După ședința ordinară au rămas unele proiecte de hotărâre în suspensie, din motiv de aleși veniți la ședințe să bruieze bunul mers al administrație locale. Pentru a îndrepta ce nu s-a făcut a fost convocată o extraordinară. Și tot așa! Acesta este mersul în CL Baia Mare, un fel de „ce se construiește ziua, se dărâmă noaptea”.

 

 

Această ședință a fost con­vocată pentru a dezbate pro­blema contractului de sus­ți­nere financiară a echipei de rugby CSM Știința Baia Mare. La ședința precedentă, aleșii din Coaliție au votat împotriva acestui proiect de hotărâre. Vârful de lance al Coaliției, Radu Ardelean, și-a „îndeplinit obiectivul” și a dus la un vot negativ. Au fost discuții și explicații puerile legate de vot. Drept urmare, o nouă ședință, într-o zi de joi, pentru a se îndrepta ce s-a stricat luni. Asta da eficiență!
Nu au venit la întrunirea consilierilor locali decât 18 dintre cei 23 de aleși. La ora 11 și 10, încă se umbla prin sala de ședințe, se discuta liber, se spuneau povești, glume și se aștepta ca lumea să ia loc la masa de ședințe. Se vede lipsa de fermitate a primarului, un mic Rob ce stătea cuminte pe scaun și privea liniștit în sala dezordonată.
Au fost demarate procedurile de înce­pere și, când credeam că ședința în sfârșit va debuta, au început consilierii să solicite cuvântul pentru declarații politice. S-a cerut ca cetățenii să nu mai fie trimiși de la un birou la altul, pentru semnăturile necesare pe diverse soli­citări, ceea ce, în opinia unor aleși, este o bătaie de joc la adresa cetățenilor.
Un punct de vedere corect, dar respins de secretarul Primăriei, Lia Mureșan.

Pe când ne gândeam că va începe șe­dința, i-a fost dat cuvântul directorului de la Drusal, pentru susținerea soli­citării de mărire a tarifelor către băimăreni.
În esență, cei de la Drusal au spus că trebuie mărite tarifele, deoarece a crescut salariul minim pe economie, ceea ce micșorează profitul firmei. În plus, prin OUG s-a instituit o taxa de mediu pe care cei de la Drusal vor să o recupe­reze de la cetățeni, pe principiul „polua­torul plătește!”. Dacă acum băimărenii plătesc circa cinci lei și ceva pe lună, după aceste măriri ar crește tarifele cumulate la circa 11 lei pe lună. Nu s-a acceptat, deocamdată!
După mai bine de o oră, s-a intrat pe or­dinea de zi ce prevedea cinci puncte pe borderoul normal și unul pe cel suplimentar.

Cu chiu, cu vai, s-au dezbătut pro­iec­tele, cu discuții inepte de multe ori, ceea ce trădează pregătirea precară pe ad­ministrație a celor care conduc ad­ministrativ orașul.
La punctul mult așteptat, finanțarea echipei de rugby, nu s-au lungit dis­cuțiile chiar dacă axa Gligan-Ardelean a fost activă.
S-a aprobat contractul de susținere fi­nan­ciară a echipei de rugby pentru suma de un milion opt sute de lei. Punct! A fost prezent în sală și președintele Clubului, Călin Matei.  
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.