• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Mai , 2016

CL Baia Mare, între semantică şi interimat

Consiliul Local Baia Mare s-a întrunit într-o şedinţă de după-masă pentru alegerea primarului interimar al oraşului Baia Mare. Aproape în formulă completă, forul de conducere al oraşului a trecut la procedurile de alegere a interimarului.

 

Părea o chestiune simplă, având în vedere că nu se pot pune candidaturi decât din rândul celor doi viceprimari. Preşedintele de şedinţă a constatat că şedinţa este statutară şi a început procesul de alegere.

Dacă în teorie lucrurile păreau simple, în fapt au fost destul de complicate şi lungi ca timp. Aleşii băimărenilor, altă dată liniştiţi, prea liniştiţi chiar, s-au dovedit a fi zgomotoşi şi neatenţi, unii, la dezbateri. Se vorbea la telefon, se vorbea peste mese, iar Moroz, trăgea câte o glumă de care se distra singur copios.

Cei din aparatul juridic au dat dovadă de o scrupulozitate demnă de o cauză mai bună şi au adus cutia, au arătat-o  că este goală şi i-au pus pe consilieri să voteze într-o cabină, după un paravan.

Cu chiu, cu vai cei 21 de consilieri şi-au exercitat votul secret, atent urmărit de unii. După moment s-a trecut la numărare. Istvan Ludescher, singurul candidat, privea cu detaşare, dar cu colţul ochiului urmărea mâna care aşeza buletinele de vot. Din când în când lua tacticos o alună şi ronţăia imperturbabil, doar urma să fie investit pentru a doua oară primar interimar al Băii Mari.

Aşa se scrie istoria!

 

După ce a fost anunţat câştigătorul (hi, hi, hi), au urmat lungi dezbateri pe două proiecte ce păreau a fi epuizate în câteva minute. Dezbateri de semantică cu privire de „dreptul de preempţiune” au dus la împărţirea în două tabere. Apoi, s-a purtat discuţii cu privire la finanţarea unui proiect de pe lista cu proiecte culturale aprobate la finanţarea nerambursabilă.

 

Aici, Teodor Ardelean a avut o intervenţie dură, fermă. Le-a cerut colegilor să judece ce votează (nu era vorba de acest proiect, ci de restul de pe listă), deoarece el a avut obiecţii ce nu s-au materializat în sumele aprobate. Tedi a spus că ştie fiecare proiect şi că va face publice lucrurile pe care le-a considerat a fi negative.   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.