• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Septembrie , 2016

CJ Maramureş, partener al municipalităţii băimărene în organizarea Festivalului Castanelor

În cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean, convocată pentru marţi, 13 septembrie 2016, la ora 14.00, aleşii judeţeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii Protocolului de colaborare între Judeţul Maramureş şi Municipiul Baia Mare pentru organizarea şi desfăşurarea „Festivalului Castanelor”.

 

 

La şedinţă au fost prezenţi 30 de consilieri judeţeni, din totalul de 35, iar votul a fost exprimat de 29 de consilieri, vicepreşedintele CJ Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, anunţând că nu va vota, pentru a evita orice formă de incompatibilitate.

 

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a arătat colegilor săi că, în ultima perioadă, Judeţul Maramureş a încheiat mai multe protocoale cu Municipiul Baia Mare, unul dintre acestea fiind şi cel de susţinere a candidaturii municipiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

 

„Sper ca, în urma prestaţiei pe care municipiul Baia Mare, Fundaţia Baia Mare 2021 şi eu, personal, am avut-o în faţa comisiei care s-a aflat aici, la sfârşitul săptămânii trecute, şansele noastre să fi crescut considerabil. Am avut o serie de protocoale de colaborare şi susţinere cu municipiul Baia Mare pe acest proiect atât noi, ca şi reprezentanţi ai Judeţului Maramureş, cât şi unităţile administrativ-teritoriale, dar şi colegii de la Consiliile Judeţene şi Prefecturile din judeţele vecine: Satu Mare, Bistriţa Năsăud şi Sălaj. Cu primarul municipiului Baia Mare, Marinel Rob, am discutat, punctual, despre Festivalul Castanelor şi despre programul artistic care se va desfăşura în cadrul acestei sărbători atât de importante pentru băimăreni. Până acum, nu am fost niciodată parteneri direcţi ai municipalităţii, titulatură pe care astăzi o avem. Propun colegilor consilieri judeţeni să susţinem, printr-un efort financiar, organizarea Festivalului Castanelor, îmbunătăţind oferta artistică şi culturală a acestei sărbători”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea. Propunerea a fost susţinută de toţi cei 29 de consilieri judeţeni care şi-au exprimat votul, cu amendamentul că Judeţul Maramureş va fi partener şi la următoarele trei ediţii ale Festivalului Castanelor.

 

Marinel Rob: „Este pentru prima oară când CJ se implică în astfel de evenimente de importanţă majoră”.

 

Primarul interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob, a arătat că iniţiativa Consiliului Judeţean Maramureş este una lăudabilă, dat fiind faptul că este pentru prima oară când CJ se implică în astfel de evenimente de importanţă majoră. „Mulţumesc în numele Primăriei Baia Mare, a Consiliului Local dar, mai ales, în numele cetăţenilor municipiului că vă implicaţi în organizarea Festivalului Castanelor, care va fi unul dintre cele mai importante evenimente din Maramureş. Avem licitaţia adjudecată, avem un organizator al evenimentului, iar în acest moment intrăm cu pregătirile în linie dreaptă”, a declarat Marinel Rob.

 

După ce comisia de buget-finanţe a Consiliului Judeţean a dat avizul favorabil, s-a adoptat şi proiectul de hotărâre privind modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Maramureş pe anul 2016, prin efecturarea de virări de credite bugetare, suma alocată pentru Festivalul Castanelor fiind de 200.000 de lei. Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania” îi revine sarcina de a suplimenta oferta artiştilor care vor concerta pe scena festivalului, precum şi gestionarea cu multă transparenţă a acestor fonduri.

 

Protocolul între Consiliul Judeţean şi Municipiul Baia Mare, semnat şi de consilierii locali

 

De la ora 15.00, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a fost invitat la şedinţa de îndată a Consiliului Local Baia Mare, pentru a semna acest protocol împreună cu primarul interimar, Marinel Rob şi în prezenţa aleşilor locali. Şeful administraţiei judeţene a fost însoţit şi de cei doi vicepreşedinţi, Ioan Doru Dăcuş şi Lucian Titus Morar.

Primarul interimar a explicat consilierilor locali despre protocolul de colaborare care a fost deja semnat în Consiliul Judeţean Maramureş, precum şi despre invitaţia făcută de municipalitate, aceea de a se alătura în organizarea Festivalului Castanelor.

Şi aici, preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a vorbit despre vizita comisiei de acreditare, care s-a aflat sâmbătă în Baia Mare pentru a vedea, la faţa locului dacă municipiul nostru corespunde titlului de Capitală Europeană Culturală în 2021. „Zilele acestea, la Bucureşti, va avea loc evaluarea finală, iar eu cred în şansele acestui proiect. Cu toţii ar trebui să gândim pozitiv în aceste zile. În ceea ce priveşte Festivalul Castanelor, am avut o întâlnire cu directorii muzeelor din Baia Mare şi am convenit ca, în sprijinul acestei sărbători, să fie prelungit programul de lucru, dar, totodată, să fie oferite gratuităţi cetăţenilor şi turiştilor care doresc să ne viziteze”, a conchis preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

 

Şi consilierii municipali au votat cu 19 voturi pentru şi o abţinere protocolul între cele două instituţii.

 

 

„Până acum, nu am fost niciodată parteneri direcţi ai municipalităţii, titulatură pe care astăzi o avem. Propun colegilor consilieri judeţeni să susţinem, printr-un efort financiar, organizarea Festivalului Castanelor, îmbunătăţind oferta artistică şi culturală a acestei sărbători”.

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.