• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Noiembrie , 2016

CJ Maramureş demarează licitaţia pentru reabilitarea DJ 109F, în lungime de aproape 30 de km

Luni, 7 noiembrie 2016, la Consiliul Judeţean Maramureş, a avut loc o întâlnire de lucru între preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, şi reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale situate pe traseul DJ 109F.

 

La discuţii au participat primarii Mitru Leşe (Târgu Lăpuş) şi Gavril Ropan (Coroieni), dar şi echipa de implementare a proiectului, pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de a demara licitaţia pentru reabilitarea acestui tronson în lungime de aproape 30 de km.

Consiliul Judeţean Maramureş a luat act de propunerile reprezentanţilor autorităţilor locale, care urmează să fie incluse în viitorul proiect tehnic. În cazul fiecărei localităţi în parte s-au discutat aspectele tehnice specifice legate de racordurile la canalizare, aducţiunea de apă, reţeaua de gaz. Consiliul Judeţean Maramureş a asigurat cofinanţarea proiectului de reabilitare a DJ 109F prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) 28/2013. Proiectul are o valoare rezultată din studiul de fezabilitate în sumă de 66 de milioane lei, plus TVA.

 

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a declarat că reabilitarea principalei căi de acces rutier din Ţara Lăpuşului, respectiv legătură a oraşului Târgu Lăpuş înspre Gâlgău, iar apoi continuând spre Dej şi Cluj, este un proiect pentru care instituţia administraţiei judeţene s-a zbătut în ultimii ani.

 

„Am obţinut, în acest fel, un contract de finanţare din fonduri guvernamentale care, alături de cofinanţarea locală, va asigura plata întregului tronson. Vorbim despre cea mai importantă investiţie judeţeană în infrastructura locală din istoria Ţării Lăpuşului. S-a elaborat studiul de fezabilitate, a fost semnat contractul de finanţare, iar în această lună vom demara şi procedura de licitaţie. Pentru a câştiga timp, vom avea un contract modern, proiectare şi execuţie. În primăvara anului 2017, dacă lucrurile vor decurge după cum sperăm, va fi identificat şi un executant al licitaţiei, urmând ca, în anul 2018, lucrarea să fie finalizată. Este primul pas major pe care actuala administraţie judeţeană îl face pentru a îmbunătăţi infrastructura rutieră judeţeană. În această iarnă vor fi demarate procedurile de licitaţie şi pentru celelalte tronsoane de drumuri judeţene, în funcţie de finanţările care vor fi obţinute”.

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.