• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Februarie , 2019

Cinci proiecte pe ordinea de zi a Adunării Generale a ADIGIDM – Maramureș

Adunarea Generală a Asociației ADIGIDM – Maramureș desfășurată joi, 14 februarie, în Sala „Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș a avut pe ordinea de zi cinci proiecte, pe care cei prezenți le-au votat în unanimitate.

 

 

Adunarea Generală a Aso­ciației ADIGIDM – Mara­mureș desfășurată joi, 14 februarie, în Sala „Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Mara­mureș a avut pe ordinea de zi cinci pro­iecte, pe care cei prezenți le-au votat în unanimitate. S-a aprobat, astfel, înche­ierea unui contract de reprezentare juridică în fața instanței, în recursul intentat ADIGIDM de către S.C. Supercom S.A., proces aflat în faza de recurs, unde pentru această etapă procesuală este necesară realizarea unei expertize juridice externe. De asemenea, membrii prezenți au acceptat aderarea asociației la Federația Asociațiilor de Dezvoltare Comunitară, organism de suprareprezentare pe acest segment.

„Această aderare are costuri simbolice, dar este de bun augur pentru noi”, consideră directorul executiv al ADIGIDM, Sandu Vasile Hotima. Trei din proiectele de pe ordinea de zi au vizat decizii financiare: aprobarea execuției bugetare pe anul 2018, stabilirea nivelului cotizației pe 2019 și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2019. „În ceea ce privește execuția bugetară, vorbim de economii serioase pe anumite zone. Iar, dacă vorbim despre bugetul de venituri și cheltuieli, cel din 2019 este aproape identic cu cel de anul trecut. Cât despre nivelul cotizației, acesta este același”, a adăugat Sandu Vasile Hotima.

Președintele Consiliului Județean Ma­ra­mureș, Gabriel-Valer Zetea a prezentat stadiul implementării proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș”, vorbind despre cele două componente importante ale acestuia. „Partea care ține de Consiliul Județean Maramureș, respectiv finalizarea efectivă a ampla­samentelor este realizată. Pe cele mai multe amplasamente s-a reușit predarea spre noul operator – Drusal. Aici, dacă vor apărea probleme, acestea se pot remedia, întrucât există garanțiile de bună execuție. Cu excepția amplasamentului de la Fărcașa, lucrurile, în mare sunt, rezolvate”, afirmă preșe­dintele Gabriel-Valer Zetea.
Probleme au rămas însă în zona urgenței stabilizării amplasamentului de la Fărcașa și a finalizării construc­țiilor de aici, în scopul operaționalizării parțiale. La Sârbi, urmează, de asemenea, aducțiunea de apă și de curent, astfel încât, într-un termen de șase luni, se putem vorbi de operaționalizarea parțială a SMID. „În ceea ce privește licitațiile, aici apar probleme legate de experți, în chestiunea privind construirea celui de-al doilea amplasament stabil la Sârbi. Vom finaliza și demara licitația în această primăvară, pentru a avea un contractant și pentru a putea demara cât mai repede lucrările. Chiar dacă este timp, pentru că s-a prelungit Contractul de Finanțare până în 2020, nu putem spune că timpul ține întotdeauna cu noi. Depinde însă foarte mult de cine va veni la licitație”, a adăugat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea.

 

 

„Vom finaliza și demara licitația în această primăvară, pentru a avea un contractant și pentru a putea demara cât mai repede lucrările. Chiar dacă este timp, pentru că s-a prelungit Contractul de Finanțare până în 2020, nu putem spune că timpul ține întotdeauna cu noi. Depinde însă foarte mult de cine va veni la licitație”.
Gabriel-Valer Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.