• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 4 Martie , 2015

Centrul de Zi „22 Decembrie” al HHC Romania - cea mai bună oportunitate pentru familiile monoparentale

Centrul de Zi „22 Decembrie” al Fundaţiei Hope and Home for Children Romania (HHC Romania), destinat familiilor monoparentale aflate în dificultate, funcţionează în Baia Mare de la începutul anului 2013. Scopul acestui centru de zi este de a veni cât mai mult în sprijinul părinţilor, în vederea stimulării participării acestora pe piaţa muncii.

Centrul de Zi „22 Decembrie”, a fost dezvoltat în cadrul proiectului „Împreună pentru bunăstare”, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European.

Capacitatea centrului de zi este de 25 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, şcolarizaţi. Orarul de funcţionare este prelungit, între orele 12-20, tocmai pentru a veni în întâmpinarea părinţilor care sunt în câmpul muncii până la ore mai târzii.

Prin specialiştii de care dispune, respectiv asistent social, psiholog şi educatori, activităţile centrului de zi se adresează, pe de o parte părinţilor, prin organizarea de sesiuni de consiliere specifică pentru sprijinirea inserţiei pe piaţa muncii, precum şi în vederea dezvoltării abilităţilor parentale. Pe de altă parte, copiii proveniţi din familii monoparentale beneficiază de servicii competente de îngrijire, educare, de dezvoltare a autonomiei personale, socializare şi de petrecere a timpului liber. Totodată, copiii primesc o masă caldă pe zi şi gustări.

 

În programul zilnic sunt cuprinse o serie de activităţi educative tematice, fiind organizate inclusiv petreceri pentru marcarea zilelor de naştere ale copiilor beneficiari.

De precizat că în prezent centrul de zi este frecventat de 16 copii, o parte dintre ei grupuri de fraţi, fiind sprijinite astfel 8 familii monoparentale.

În total, până acum au beneficiat de serviciile centrului de zi un număr de 14 familii şi 27 de copii.

Centrul de zi este situat în Baia Mare pe str. 22 Decembrie, nr. 23.

 

Sorina Moldovan, Instructor educativ şi Coordonator Centru

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.