• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Martie , 2016

Centrul de Informare Turistică din Sighet se pregăteşte intens pentru perioada de vârf

Inaugurat la sfârşitul anului trecut, Centrul de Informare Turistică din Sighetu Marmaţiei se pregăteşte deja pentru a întâmpina fluxul mare de turişti ce vor veni să viziteze municipiul odată cu începerea sezonului cald. Conducerea acestuia are deja un plan de management care este în curs de realizare şi doreşte să promoveze Sighetul la un nivel cât mai ridicat.

 

 

Primii turişti veniţi la centru pentru a obţine informaţii au fost plăcut surprinşi de ceea ce au găsit aici şi au mărturisit că a fost cea mai precisă informare pe care au primit-o pe tot traseul lor pe meleagurile României. Centrul a fost inaugurat în data de 21 decembrie 2015 şi este un proiect îndrăzneţ pe care primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, şi l-a dorit a fi realizat pe principiul că un municipiu cum este Sighetu Marmaţiei are nevoie de o promovare a obiectivelor şi evenimentelor care au loc aici.

 

„Suntem la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Sighetu Marmaţiei. Acest centru s-a înfiinţat ca urmare a eforturilor administraţiei locale, mai precis a Primăriei Sighet de a prezenta şi de a îmbunătăţi oferta turistică a oraşului nostru. Centrul s-a înfiinţat în urma implementării unui proiect pe Programul Operaţional Regional. Scopul Centrului de Informare Turistică este de a prezenta oferta turistică din acest oraş şi de a oferi o platformă pentru firmele care activează în domeniul turismului în care să-şi poată prezenta oferta turistică şi, desigur, un obiectiv important este de a prezenta turiştilor această ofertă”, explică Petru Măran, directorul Centrului de Informare Turistică din Sighetu Marmaţiei.

 

Centrul are adresabilitate atât pentru turiştii veniţi din afară, cât şi pentru sigheteni, ca o posibilitate de a descoperi modalităţi de petrecere a timpului liber.

„În primul rând noi oferim o informaţie pentru turiştii care vizitează oraşul, oferim o informaţie detaliată privind bazele de cazare şi obiectivele turistice, iar dintr-un alt punct de vedere această informaţie este prezentată atât pe site, cât şi direct, aici, la centru”, a mai arătat Petru Măran.

 

Centrul desfăşoară numeroase activităţi. Încă de la ocuparea posturilor, cei care sunt zi de zi la dispoziţia turiştilor în acest centru se ocupă de procurarea informaţiilor necesare promovării şi de transmiterea lor mai departe.

 

„Principala activitate este cea de informare a turiştilor, dar, de asemenea, ca o activitate importantă, este şi cea de omologare a Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică, avem o activitate de prospectare turistică pe care urmează să o facem pe teren pentru o inventariere a obiectivelor şi a bazelor de cazare din zonă, iar pe perioada de vară vom avea predominant activitatea de informare turistică”, a detaliat Petru Măran.

 

Modalităţile de accesare a informaţiilor nu vor fi doar la centru, ci şi prin intermediul unei platforme de internet pe care toată lumea o va putea accesa. Aceasta va fi actualizată de către angajaţii centrului, cu ajutorul agenţilor economici din zonă şi al instituţiilor culturale din oraş.

„Urmează să facem un plan detaliat. Acest plan va fi rezultatul colaborării cu agenţii economici care acţionează în domeniul turismului, vrem să vedem cum vor dânşii să fie promovaţi, în ce măsură putem să prezentăm această ofertă turistică, care sunt cele mai optime căi şi canale de prezentare a acestora şi cum poate această ofertă să ajungă la turişti. În acest sens, canalele pot fi sigur internetul, sau aici, la centru, materialele publicitare pe care le putem prezenta noi”, a mai precizat directorul Centrului de Informare Turistică.

 

Feedback-ul a fost până în prezent unul favorabil. Mai mult decât atât, turiştii care au venit la Sighet au admis că este un centru bine pregătit care oferă informaţii la standarde rar întâlnite în ţară.

„Pot să vă spun că ieri am avut doi turişti din Statele Unite şi Olanda care ne-au spus că au primit aici cea mai bună şi cea mai precisă informaţie de când au intrat în ţară. De multe ori vin sigheteni care sunt curioşi să vadă ce

s-a făcut aici, cum arată Centrul de Informare şi care este destinaţia lui. Sighetenii care intră aici rămân surprinşi de calitatea lucrării, a investiţiei, dar sigur că sunt şi sigheteni care cred că avem o altă destinaţie”, povesteşte Petru Măran.

 

Investiţia, în valoare de 150.000 de euro, reprezintă un obiectiv important pentru sigheteni, pentru agenţii comerciali din zona Ţării Maramureşului, pentru obiectivele turistice din zonă, dar mai ales pentru cei care vor vizita Sighetu Marmaţiei. Centrul de Informare Turistică a fost construit în locul în care odinioară exista o toaletă publică. Clădirea era dezafectată de ani de zile, iar municipalitatea s-a gândit să-i găsească o întrebuinţare şi să o pună la punct cu atât mai mult cu cât aceasta se situează tocmai în inima municipiului Sighetu Marmaţiei, locul cel mai frecventat de turiştii care vin să viziteze Maramureşul.

 

„Urmează să facem un plan detaliat. Acest plan va fi rezultatul colaborării cu agenţii economici care acţionează în domeniul turismului, vrem să vedem cum vor dânşii să fie promovaţi, în ce măsură putem să prezentăm această ofertă turistică, care sunt căile şi canalele optime de prezentare a acestora şi cum poate această ofertă să ajungă la turişti. În acest sens, canalele pot fi sigur internetul, sau aici, la centru, materialele publicitare pe care le putem prezenta noi”.- a mai precizat directorul Centrului de Informare Turistică

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.