• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 August , 2014

Centrul de Informare Turistică din Sighet, aproape de realizare

Un nou pas în realizarea Centrului de Informare Turistică din Sighetu Marmaţiei. O echipă formată din reprezentanţi ai programului prin care va fi finanţat acest proiect împreună cu reprezentanţi ai Primăriei au pus la punct ultimele detalii înainte de semnarea contractului de finanţare.

 
 

Vizita în teren a avut loc atât în zona în care va fi construit centrul de informare, cât şi în cartierul Iapa, acolo unde se vor desfăşura alte lucrări finanţate prin acest program.

În 30 iulie 2013, consilierii locali au aprobat ca imobilul situat în faţa fostului cinematograf Mara să fie destinat înfiinţării unui centru de informare turistică. Două luni mai târziu, aleşii locali au fost de acord cu efectuarea operaţiunilor de cadastru şi publicitate imobiliară privind această clădire.

 

La începutul lunii aprilie 2014, Primăria Sighet a câştigat proiectul, iar în cursul zilei de ieri, finanţatorii s-au aflat în vizită în municipiul Sighetu Marmaţiei, pentru a reglementa toate aspectele legate de acest proiect şi pentru a semna contractual de finanţare.

 

„Acest punct va constitui un nod în turismul sighetean, un punct în care turiştii vor veni să ia informaţii despre tot ce se poate vizita, despre modul în care îşi pot petrece zilele în Sighetu Marmaţiei şi eu îi spun un pas într-o dezvoltare firească a turismului în Sighetu Marmaţiei şi Maramureşul Istoric”, a arătat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

 

Municipalitatea speră ca acest plan să meargă mai departe şi în cel mai scurt timp să demareze lucrările.

„Acolo s-ar putea să înceapă lucrările chiar mai devreme, probabil din toamna acestui an, dar sunt celelalte lucruri care nu depind de noi şi de finanţatori, ci ţin de procedurile legale, respectiv de licitaţie, dar odată semnat contractul de finanţare, lucrurile nu mai pot să se întoarcă”, a mai adăugat primarul Ovidiu Nemeş.

 

Proiectul „Înfiinţarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Sighetu Marmaţiei” are ca scop promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii ca destinaţie turistică. Investiţia se ridică la suma de aproximativ 200.000 de euro, 2% din aceşti bani reprezentând contribuţia administraţiei publice locale.

 
 
 

„Acolo s-ar putea să înceapă lucrările chiar mai devreme, probabil din toamna acestui an, dar sunt celelalte lucruri care nu depind de noi şi de finanţatori, ci ţin de procedurile legale, respectiv de licitaţie, dar odată semnat contractul de finanţare, lucrurile nu mai pot să se întoarcă”.

Ovidiu Nemeş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.