• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Martie , 2016

Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei, la Lausanne

La invitaţia Excelenţei Sale Doamna Anca Opriş, ambasador al României pe lângă Confederaţia Elveţiană, un grup ce reprezintă Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei va pleca  la Lausanne

 

În perioada 15-16 martie 2016,  un grup alcătuit din reprezentanţi ai Secţiei de Teatru şi ai Ansamblului Folcloric MARA, de la Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei, va participa la Programul Zilelor Francofoniei la Lausanne, organizate de Ambasada României pe lângă Confederaţia Elveţiană şi Instituţiile de Formare  din Cantonul Vaud. Evenimentul va fi patronat  de către domnul Guillaume Vanhulst, rector la Facultatea de Pedagogie din cantonul Vaud şi de către doamna Anca Opriş, ambasador al României pe lângă Confederaţia Elveţiană.

Cu acest prilej va fi prezentată ediţia bilingvă a volumului de poezii „Ruga de veci” de Dorel Todea, tradus în limba franceză de Gafia Galay şi Jean-Louis Chancerel. 

Sighetenii vor susţine un moment poetic în limba franceză, un recital muzical al solistei Camelia Trifoi şi al grupului vocal-instrumental alcătuit din Ileana Matus, Mihai Chiş, Ioan Godja, Ioan Dunca şi Daniel Ciocan.

Grupul va participa şi la simpozionul dedicat  învăţării limbii franceze în liceele din Sighetu Marmaţiei unde profesoarele Luminiţa Colopelnic, Ileana Birtoc şi Maria Moldovan, vor prezenta materiale în  PowerPoint.

 

Organizatorii au pregătit sighetenilor o vizită la un colegiu şi la  Şcoala de Formare Profesională (Şcoala Tehnică şi de Meserii), un tur al oraşului Lausanne şi  vizita la două muzee.  În urma vizitei în instituţiile de formare profesională, reprezentanţii Centrului Cultural vor putea trage concluzii în contextul proiectului de îmbunătăţire a formelor de pregătire prin cursurile Universităţii Populare.

 

Proiectul participării sighetenilor la evenimentele de la Lausane se datorează iniţiativei şi susţinerii din partea  familiei Gafia Galay (născută în Maramureş)  şi Jean-Louis Chancerel.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.