• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 28 Octombrie , 2014

Centenarul primului război mondial, marcat la Dumbrăviţa

Săptămâna trecută a avut loc la Şcoala Dumbrăviţa un concurs interşcolar inedit, cu tema „Maramureşul şi primul război mondial”, organizat în cadrul proiectului cu acelaşi nume, derulat de Asociaţia NEMUS, în parteneriat cu Şcoala Dumbrăviţa, cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş.

Primul război mondial, evenimentul care a schimbat lumea, a fost marcat în 16 octombrie la Dumbrăviţa, printr-un concurs interşcolar. 

Pe lângă elevii claselor a VII-a şi a VIII-a din comună, au fost invitaţi la concurs elevi ai şcolilor: Şcoala gimnazială „Dr. Victor Babeş”, Şcoala gimnazială „Lucian Blaga”, Şcoala gimnazială „Nicolae Iorga” şi Şcoala gimnazială „Vasile Alecsandri”, toate din Baia Mare, însoţiţi de cadrele lor didactice.

Transportul elevilor a fost asigurat de UAC Europe, la fel şi răcoritoarele şi gustările cu care au fost întâmpinaţi oaspeţii.

 

Concursul, coordonat de profesorul Vasile Dancu de la şcoala Dumbrăviţa, a fost gândit pe trei secţiuni: prima, o probă scrisă de tip grilă, a doua, o probă practică, în cadrul căreia elevii au trebuit să elaboreze un afiş, poster sau lucrare plastică (dimensiunea 60 x 90 cu tema: Oamenii şi Primul Război Mondial). Iar a treia, o probă interactivă, constând în elaborarea unei prezentări power point pe o temă dată, privind Primul Război Mondial şi România în istorie şi literatură.

 

Pentru fiecare secţiune, Asociaţia NEMUS a oferit 4 premii constând în cărţi, premiul I, II, III şi o menţiune. Mai mult, cu sprijinul Asociaţiei NEMUS şi UAC Europe, toţi premianţii vor efectua o vizită la Muzeul de istorie şi Arheologie din Baia Mare, la expoziţia dedicată Primului război mondial „Rememorând Marele Război 1914-2014”.

 
 

Clasament concurs interdisciplinar „România şi primul război mondial”

 
Organizator: prof. DANCU VASILE
Comisia de evaluare:
prof. BONAŢ PAULA
prof. DANCU NATALIA
prof. FARCAŞ CRISTINA
prof. GAVRIŞ ADINA
prof. GRIGA MONICA
prof. MANU RODICA
prof. ŞTEFAN MIOARA

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.