• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Octombrie , 2022

Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand: Regii României și Maramureșul

În 15 octombrie 2022 se împlinesc 100 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, prilej deosebit pentru a evidenția contribuția Familiei Regale a României la dezvoltarea și construcția României moderne și de a trece în revistă realizările celor patru regi ai României, în general. Tocmai de aceea, Asociația Tinerilor Ortodocși ai Protopopiatului Baia Mare (ATOP-BM), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, cu sprijinul AFCN, derulează un proiect complex care se adresează în special tinerilor.

Proiectul cuprinde, pe lângă realizarea unei publicații cultural-educative care va fi distribuită gratuit tuturor școlilor și bibliotecilor din județul Maramureș, precum și la muzee și instituții de cultură din țară, și o serie de acțiuni inedite.
Una dintre acestea este Organizarea concursului „Po­vești cu regi și regine”, dedicat elevilor de gimnaziu și liceu. Elevii participanți vor întocmi un eseu de 1-2 pagini, documentat din discuțiile libere cu bunici, străbunicii, bă­trânii satului etc. sau alte surse documentare, în care vor relata o poveste legată de Regii României. Lucrările vor fi jurizate de un juriu format din minimum doi profesori de istorie. Cea mai bună lucrare va fi publicată în revistă.
Iar în 17 octombrie, începând cu ora 14.00, la Biblioteca Jude­țeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, va avea loc vernisajul unei expoziții documentare, precum și un eveniment  cultural de lansare a publi­cației și dezbateri pe tema eseurilor. De asemenea, vor fi premiați câștigătorii concursului „Povești cu regi și regine”. Vor lua cuvântul: Pr. Bogdan Ciocotișan, președinte ATOP-BM, dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare, Mihai Pop, inspector școlar general și lector univ. dr. Ilie Gherheș.

Organizatorii vă așteaptă cu drag!
 

 
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.