• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Decembrie , 2016

Cenaclul de Pictură „SIGART” al Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei a deschis „SALONUL DE IARNĂ” – 2016

„SALONUL DE IARNĂ”- 2016 al pictorilor profesionişti din zona Maramureşului istoric este cea de-a 15-a expoziţie deschisă la Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei din ultimii doi ani.

 

În această perioadă, sub egida Cenaclului de Pictură „SIGART” al Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei, au avut loc expoziţii personale sau colective de pictură, în tehnici diferite: pictură în ulei, acuarelă, guaşă, acrylic, cerapastel, sculptură în lemn, piatră sau corn de mici dimensiuni, covoare în culori vegetale, fotografie (de regulă expoziţii documentare) fără a avea o tematică impusă.

 

Artiştii sigheteni au fost prezenţi cu lucrări în expoziţii din alte localităţi şi au participat la tabere de creaţie în ţară şi în străinătate. Cenaclul de Pictură „SIGART” se doreşte un continuator al unei tradiţii în pictura sigheteană, care a grupat, de-a lungul ultimilor cincizeci de ani, artiştii locali în jurul unor personalităţi care s-au dovedit artişti-formatori de adevărate talente.

 

Expoziţia are ca autori grupul principal de pictori profesionişti din zona Maramureşului istoric, de la Sighetu Marmaţiei până la Borşa. 

Salonul pictorilor profesionişti, cu stiluri de exprimare diferite, fiecare demonstrând o puternică personalitate, reprezintă o unitate artistică tocmai prin această diversitate de modalităţi subiecte, tehnici de exprimare.

 

„SALONUL ANUAL DE PICTURĂ” ediţia 2016 va putea fi vizitat zilnic, între orele 9.00 – 16.00 (cu excepţia zilelor libere de sărbători) până la data de 30 ianuarie 2017. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.