• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 24 Septembrie , 2020

Cel mai tânăr candidat al PNL la șefia unui Consiliu Județean are un plan de 1 miliard de euro pentru județul Maramureș

Ionel Bogdan este cel mai tânăr candidat liberal pe care PNL îl propune la șefia unui Consiliu Județean. Din această postură, Ionel Bogdan, care este și preșe­dintele PNL Maramureș, a prezentat recent cel mai ambițios program pentru dezvoltarea județului din ultimii 30 de ani – „Planul lui Bogdan”. Acest program prevede atra­gerea a 1 miliard de euro în Maramureș în următorii patru ani. Banii, potrivit tânărului liberal, ar urma să vină din fonduri europene și cele guvernamentale.
 

Maramureșul, codaș în regiune la absorbția fondurilor europene
 

Programul candidatului PNL la șefia CJ Maramureș atinge o problemă reală și sistemică. Județul este codaș la absorbția fondurilor, iar acest lucru se reflectă inclusiv în exodul masiv al maramureșenilor, care încearcă să-și găsească un rost fie în alte județe mai prospere, fie în afara țării. Ionel Bogdan vrea să schimbe această stare de lucruri.
„Eu nu vreau ca peste 10-15 ani să nu pot să mă uit în ochii copilului meu. Eu vreau ca băiatul meu, copiii băimărenilor și ai maramureșenilor să poată să aibă oportunități aici, în Baia Mare, aici, în Maramureș”, ara­tă acesta. Ionel Bogdan acuză conducerea județului că a ratat absorbția fondurilor europene din exercițiul financiar 2014-2020.
Practic, actuala administrație a Ma­ramureșului a reușit să atragă efectiv doar 10 milioane de euro din banii europeni. Acest lucru plasează județul printre codașele la absorbția fondurilor europene din regiunea de Nord-Vest.
 

Un miliard de euro pentru Maramureș
 

Punctul-cheie al programului pe care îl propune candidatul liberal este atragerea unui miliard de euro în următorii patru ani pentru județul Maramureș. Banii vor veni, cu prioritate, din fonduri europene, spune Ionel Bogdan. „Maramureșul a primit mult de la Dumnezeu și prea puține de la politicieni” este mesajul liberalului care propune mai multe proiecte de dezvoltare pentru urmă­torii ani.
Printre prioritățile „Planului lui Bogdan” se numără modernizarea infrastructurii, accesul comunităților locale la rețelele de utilități publice, dezvoltarea turismului, atragerea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă, astfel încât maramure­șenii să nu mai fie tentați să plece de acasă.
Pentru fiecare dintre aceste priorități, candidatul liberal a propus o serie de proiecte, cu finanțare europeană. Drumul expres Baia Mare - Petea, șoselele ocolitoare pentru Baia Mare și Sighetu Marmației, noul pod peste Tisa de la frontiera cu Ucraina, mai multe parcuri industriale în tot județul și dezvoltarea domeniului schiabil de la Cavnic - Baia Sprie - Staţiunea Izvoare sunt doar câteva din proiectele importante ale liderului PNL Maramureș.
„În următorii 4 ani, în orice punct al Maramureșului veți pune degetul pe hartă, pe o arie de 30 de kilometri, vă garantez că veți găsi o investiție pornită de către Ionel Bogdan. Pentru că avem nevoie de șanse egale pentru toate cele patru țări ale Maramureșului”, este angajamentul acestuia.
 

Raportul de forțe înaintea alegerilor locale
 

În alegerile din 27 septembrie, candidatul PNL la șefia județului îl are ca principal contracandidat pe actualul președinte al Consiliului Județean, Gabriela Zetea. Acesta este președintele organizației PSD Maramureș și vicepreședinte al acestui partid, dar în aceste alegeri a decis să candideze din partea Coaliției pentru Maramureș. Majoritatea analiștilor au văzut în această decizie a lui Gabriel Zetea o tactică de campanie, prin care să se disocieze de sigla PSD și de imaginea liderului care l-a susținut în trecut pe Liviu Dragnea.
Restul candidaților, potrivit cercetă­rilor sociologice realizate în această perioadă, nu au șanse să câștige șefia Consiliului Județean. Iar acest lucru ar putea determina un așa-zis vot util la nivelul electoratului, și pe stânga, și pe dreapta. Deși tot sondajele de opinie îl dau ca și câștigător pe Ionel Bogdan, rezultatul final al votului va depinde, așadar, foarte mult de prezența la vot a maramureșenilor.
 

Cine este Ionel Bogdan?
 

Cel mai tânăr candidat la șefia CJ Maramureș este președintele orga­nizației județene a PNL. Totodată, Ionel Bogdan ocupă în prezent și funcția de secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. Din această poziție a susținut mai multe măsuri pentru dezvoltarea Maramu­reșului.


 

Material electoral la comanda PNL Maramureș, Tipărit de: SC NEW MEDIA SRL, Cod AEP - 21200012.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.