• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 21 Iunie , 2018

Cea mai mare densitate de „păcănele” se înregistrează în America

Faptul că piaţa jocurilor de noroc este în continuă expansiune nu mai este un secret pentru nimeni. În România, aceasta este estimată la aproximativ 2 miliarde de dolari anual, iar cifra creşte de la an la an, proporţional cu numărul de agenţii de pariuri sportive, cazinouri stradale şi online. Conform estimărilor, se pare că numărul agenţiilor de pariuri şi cazinourilor stradale se situează în ţara noastră în jurul cifrei de 5.000. În mediul online, potrivit site-ului oficial al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, avem 23 de operatori licenţiaţi, cel mai popular brand lansat în 2018 fiind Vlad Cazino.

În aceste condiţii ai putea fi tentat să crezi că densitatea record de terminale video dedicate jocurilor de noroc (denumite popular „păcănele”) se înregistrează în România. Nimic mai fals! Recordul mondial în acest sens este deţinut de o suburbie a metropolei americane Chicago, pe nume Oakbrook Terrace. Potrivit celebrului cotidian online dailyherald.com, în micuţul orăşel cu câteva mii de locuitori există câte un terminal de sloturi la fiecare al 46-lea locuitor, în ciuda faptului că nu există nici măcar un singur cazino în imediata apropiere.

Deşi numărul rezidenţilor este de aproximativ 2.500, populaţia creşte în timpul zile până la 60.000 de oameni datorită celor care muncesc în zonă, locuiesc temporar într-unul din cele 7 hoteluri sau, pur şi simplu, fac un popas. Nu mai puţin de 4 mari autostrăzi trec prin zonă, astfel că este de înţeles aglomeraţia din timpul zilei.

În 2017, aproximativ 5.000.000 de dolari au fost jucaţi la sloturile din Oakbrook Terrace, conform Illinois Gaming Board, din care 227.956 $ au intrat în bugetul local.

Un caz asemănător este înregistrat şi în East Dundee, orăşel situat la doar 50 de kilometri de Oakbrook Terrace, acolo unde există câte un terminal de sloturi la fiecare 51 de persoane. Suma rulată în cursul anului trecut este ceva mai mică în acest caz, 3.6 milioane de dolari, din care 169.844 au intrat în vistieria oraşului.

În Statele Unite ale Americii, 55 de suburbii din 3 state permit jocurile video de noroc în această formă. Amplasate în gări, parcări pentru camioane, baruri şi alte locaţii cu trafic major, „păcănelele” americane au adunat nu mai puţin de 183,5 milioane de dolari în cursul anului 2017, suma depăşită doar de Rivers Casino din Des Plaines (433 milioane de dolari). Statul american opreşte 25% din aceste venituri iar administraţiile locale primesc un procent de 5%.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.