• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 2 Mai , 2013

Ce ne-a şoptit lumea

Bill Gate’s de Maramu’

 

Sindicalistul devenit ministru, ministrul devenit senator şi senatorul devenit incompatibil, aţi ghicit, chiar el, Liviu Marian Pop şi-a înfiinţat fundaţie umanitară. Bine, gestul nu e rău. Deh, din puţinul lui, de sindicalist, adică vreo 3000 de Euro şi puţinul lui de senator, să ajute şi pe alţii. Baiul e că omului i s-a urcat rău la cap puterea, altfel nu ne putem explica cum a decis că e atât de important încât fundaţia merită să-i poarte numele. Ne scuzaţi domnu’ Pop, e adevărat că mai sunt nişte oameni care şi-au botezat fundaţiile cu numele lor: Bill Gates, Regina Maria etc. Dar niciunul nu era sindicalist devenit ministru, ministru devenit senator şi senator devenit incompatibil.

 
 

Boitor, parlez-vous français?

 

Bonjour madam e monsieur. Avem o veste tres-tres importantă. Le „Empereur » Boitor, în româneşte « împăratul copiilor », eternul director al Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Maramureş, tocmai a efectuat o vizită în Paris într-un schimb de experienţă pe tema protecţiei copiilor cu probleme de comportament şi de adaptare în societate. Nu ştim ce o fi învăţat domnu’ Boitor din schimbul de experienţă, dar avem o curiozitate. Oare o fi fost salutat cu “vive l’empereur!». Sau măcar o fi aflat cum se spune în franceză: «Boitor, dă-ţi demisia!»?

 
 
Lex et Honor?
 

O marmotă pasionată de studii juridice, care împacheta ciocolată pe holul Palatului Administrativ s-a impacientat nevoie mare. Motivul? Marmota a făcut o consultare publică şi verdictul e că prefectul Anton Rohian ar fi trebuit să atace în contencios celebra hotărâre a CL Baia Mare (care pune piedică societăţii Romaltyn) pe motiv de legalitate sau, mai bine zis, nelegalitate. Iar acum marmota se întreabă dacă „garantul respectării legii în judeţ” se va pronunţa sau nu în acest caz.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.