• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 28 Octombrie , 2014

Ce înseamnă România Lucrului Bine Făcut

„Misiunea mea, ca Preşedinte al României, este aceea de a construi, împreună cu toţi românii, o ţară a lucrurilor bine făcute” – Klaus Iohannis

 

Ca să ajungem la ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, trebuie să ieşim din tipare, să demolăm tabuurile, prejudecăţile şi barierele care au ţinut în loc societatea românească până acum. Am auzit foarte des că „în România nu se poate, că la noi e altfel”. Nu cred în mitul conform căruia România este o excepţie.

Nu cred nici în mitul conform căruia românii s-au obişnuit cu răul. Am mai auzit şi de mentalitatea extrem de păguboasă „lasă că merge şi aşa”.

 

Am ferma convingere că filosofia lucrului bine făcut este una care se potriveşte mult mai bine românilor. Vine din trecutul nostru plin de realizări temeinice, cu care ne mândrim azi şi care au căpătat recunoaştere în plan extern. Sunt convins că doar leadershipul politic a fost răspunzător de nevalorificarea corectă a potenţialului imens al românilor în spiritul lucrului bine făcut. Şi în România se poate schimba paradigma politică, aşa cum s-a întâmplat în alte state prospere şi cu democraţie consolidată. România nu este altfel decât statele europene, România poate fi o naţiune la fel de prosperă şi de respectată.

 

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este ţara în care orice ne propunem ca naţiune este posibil, dacă lucrăm împreună, dacă ne urmărim neabătuţi obiectivele şi dacă acţiunile noastre sunt în acord cu acestea.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este România în care strategiile naţionale şi sectoriale, politicile publice şi angajamentele internaţionale sunt aplicate.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este România în care promisiunile sunt onorate.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT înseamnă un preşedinte care veghează la realizarea efectivă a acestei schimbări de paradigmă, preocupat exclusiv de destinul ţării sale, nu de jocuri de culise, nu de conflicte cu şi între politicieni şi partide, nu de interese de grup şi nu de calcule electorale.

În ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT prioritară este dezvoltarea economică şi socială a tuturor cetăţenilor, familiilor şi comunităţilor, iar guvernarea se face nu la televizor, ci în practică, prin strategii sectoriale, politici publice, măsuri şi acţiuni concrete, şi nu se măsoară în propagandă, ci în rezultate palpabile/vizibile, într-o realitate ce va fi simţită direct de fiecare român.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT înseamnă proiecte finalizate, reforme încheiate, instituţii solide şi cu un comportament corect faţă de cetăţean, înseamnă stabilitate şi predictibilitate.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT înseamnă încredere şi respect reconstruit între noi, între instituţii şi cetăţeni, între aleşi şi alegători, ca fundament pentru iniţiative, decizii şi legi durabile, care să folosească, cu adevărat, generaţiilor care vin. Înseamnă o ţară care susţine şi promovează valorile, educaţia, cultura, performanţa, excelenţa, care apreciază fiecare individ pentru contribuţia pe care o are la bunul mers al societăţii şi care răsplăteşte rezultatele în toate domeniile.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT preţuieşte iniţiativa aducătoare de progres şi poate să asigure tuturor cetăţenilor săi un trai pe măsura muncii, talentului şi efortului lor.

În ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, economia este cu adevărat liberală şi competitivă.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este ţara în care orice cetăţean poate deveni investitor, iar toţi investitorii, indiferent de mărimea capitalului investit, găsesc reguli simple şi clare pentru dezvoltarea afacerilor lor, aducătoare de venituri la buget.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este ţara care face economie gândindu-se la viitor. Economia românească trebuie să facă pasul către economia inovativă, bazată pe cunoaştere, cercetare şi dezvoltare, pe servicii şi tehnologie, astfel încât să asigure un consum raţional de resurse, o valoare adăugată mare şi, în consecinţă, o productivitate crescută.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este România statului de drept, a separaţiei puterilor şi a domniei legii.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este o ţară pe deplin occidentală, atât din punctul de vedere al nivelului de trai, al funcţionării sistemelor sale publice, cât şi al mentalităţilor şi practicilor.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT înseamnă, de fapt, o nouă etică politică şi publică, înţeleasă nu atât în sens moral, ci pornind de la conştientizarea faptului că, în absenţa unor relaţii corecte între stat şi cetăţean, între clasa politică şi societate, între decidenţii politici şi între instituţii, nu se poate vorbi despre prosperitate, progres şi performanţă. A fi în serviciul public presupune tocmai un tip de etică politică şi de comportament public, definit nu doar printr-un set de constrângeri impuse de cadrul legislativ, ci mai ales prin (auto)asumarea unor limite nescrise care ţin de maturizarea democratică. Integritatea ca principiu nu trebuie suprapusă doar cu forma sa legislativă privitoare la respectarea regimului incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese. Aici vorbim despre un mod de acţiune şi comportament mai larg, întemeiat pe respectarea regulilor şi acordurilor legale, politice şi sociale, pe acţiune în acord cu declaraţiile şi promisiunile făcute şi pe eficienţă.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este ţara în care obiectivele măsurabile şi indicatorii de performanţă reprezintă garanţia că întreg ansamblul instituţional funcţionează eficient şi coerent, într-o abordare participativă, constructivă şi bidirecţională pentru binele comun.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este ţara în care relaţia bani - politică este clarificată odată pentru totdeauna. Susţin un sistem de finanţare a partidelor şi campaniilor electorale care să permită mai multă transparenţă şi control public. Resursele publice şi private nu vor mai fi deturnate de la obiectivul dezvoltării şi nu vor mai alimenta cercul vicios al obţinerii şi păstrării puterii politice.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este ţara care lasă generaţiilor viitoare siguranţă, resurse şi oportunităţi pentru dezvoltare, nu datorii multiplicate, nesiguranţă si încrâncenare.  

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este o ţară bazată pe o societate dezvoltată armonios, nu o sumă de locuitori dominaţi de incertitudini.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este ţara în care demnitatea de a fi român nu este un simplu slogan, ci o stare de spirit şi un mod autentic de a fi, ţara ai cărei cetăţeni sunt respectaţi peste tot unde muncesc şi trăiesc.

ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este ţara unde fiecare îşi face bine treaba.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.