• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 25 Martie , 2013

Ce este ROTARACT?

Rotaract înseamnă „Rotary în acţiune”, un nume care, analizat cu atenţie şi fără prejudecăţi, spune cam tot ce e nevoie să fie spus: energie tânără, pusă în slujba ideii de “A servi mai presus de tine însuţi”. Rotaract a devenit un fenomen la nivel mondial, cu peste 8.400 cluburi din peste 170 de ţări şi zone geografice.

 
 

În anul 1991 a avut loc Convenţia Rotary International din Mexic, unde s-a luat decizia ca în săptămâna ce cuprinde şi ziua de 13 martie, toate Cluburile Rotary din întreaga lume să celebreze “World Rotaract Week”. Această perioadă ne oferă şansa de a celebra succesul şi importanţa programului Rotaract.

De asemenea, este o oportunitate excelentă de a informa membrii comunităţii despre activitatea uimitoare pe care cluburile Rotaract o fac şi să le dea posibilitatea de a se implica.

 

Rotaract este un club născut ca un program al Rotary International, menit să implice tinerii în activităţi constructive, din care pot învăţa la fiecare pas câte ceva, ajutând în acelaşi timp societatea din care fac parte. În majoritatea oraşelor lumii vei găsi câte un club Rotary şi, sub tutela sa, un club Rotaract implicat adânc în nevoile şi în atributele societăţii înconjurătoare.

Rotaract înseamnă „Rotary în acţiune”, un nume care, analizat cu atenţie şi fără prejudecăţi, spune cam tot ce e nevoie să fie spus: energie tânără pusă în slujba ideii de “A servi mai presus de tine însuţi”.

Rotaract a devenit un fenomen la nivel mondial, cu peste 8.400 cluburi din peste 170 de ţări şi zone geografice.

 

Criteriul pe care un rotaractian trebuie sa îl îndeplinească este să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani. Culoarea pielii, convingerile politice precum şi cele religioase nu constituie un şablon. Este binecunoscut faptul că tineretul este mereu fundamentul schimbării, iar alături de cetăţenii cu experienţă sprijină şi consolidează valorile, onoarea, corectitudinea şi adevărul. Cluburile Rotaract au ca principal obiectiv pregătirea profesională a membrilor săi. Aceasta se face prin acţiuni culturale, sociale, umanitare, de dezvoltare a comunităţii, care lasă pe cei implicaţi cu un bagaj de experienţe relevante pentru activităţile următoare.

În rândul rotaractienilor de pretutindeni se promovează pacea şi înţelegerea la nivel mondial, într-un context de prietenie şi serviciu. Din punct de vedere organizaţional, cluburile Rotaract sunt de tip ONG, care îşi implică membrii, dar şi comunitatea din care fac parte, în activităţi dedicate serviciului civic prin nenumărate proiecte din cele mai diverse domenii.

 

La nivelul judeţului Maramureş, în prezent funcţionează 3 cluburi Rotaract. Două în Baia Mare şi unul în Sighetu Marmaţiei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.