• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 18 Iunie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Octombrie , 2018

Caz halucinant în Maramureș: trafic de minore, viol, act sexual cu un minor și lipsire de libertate

O operațiune de amploare și un caz halucinant! La începutul săptămânii trecute, procurorii DIICOT - B. T. Maramureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organi­zate Maramureş, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare pe raza mu­nicipiului Baia Mare, judeţul Mara­mureş, într-o cauză în care se efec­tuea­ză cercetări faţă de 3 suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal şi act sexual cu un minor.
Potrivit procurorilor, „în perioada martie 2017 – octombrie 2018, pe raza mu­ni­cipiului Baia Mare, un suspect, be­neficiind de sprijinul larg şi contribuţia altui suspect în cauză, a iniţiat şi a desfăşurat în mod coordonat, sistema­tic, ample activităţi de racolare repetată a unor fetiţe minore, unele având chiar vârste foarte fragede (începând de la 11 – 12 ani până la 17 ani) în scopul exclusiv de a le influenţa şi a le determina să practice prostituţia în favoarea lui.
Acest demers profund ilicit şi imoral a inclus o atentă recrutare a minorelor din medii cu un nivel de educaţie şi de mo­ralitate scăzut, cu părinţi dezinteresaţi şi având la rândul lor probleme de natură socială şi financiară, aceste criterii permiţându-i suspectului să acţio­neze în sensul atragerii fetelor în anturajul lui, atragere exercitată prin diverse metode: fie promisiunea facilitării prieteniilor dintre fete şi anumiţi băieţi din anturajul suspectului pentru care minorele manifestau afecţiune (condiţie folosită de către suspect pentru a le crea dependenţă faţă de el), fie promisiunea „protecţiei” pe care afirma că le-o va acorda faţă de părinţi sau autorităţi în cazul în care aceştia s-ar sesiza despre activităţile victimelor, fie promisiunea oferirii unor sume de bani pentru a-şi cumpăra diverse lucruri pe care şi le doreau.
S-a reţinut că în perioada 02 – 26 martie 2017, suspectul a racolat şi a găzduit două minore în imobilul situat în Baia Mare, jud. Maramureş, promi­ţându-le că le va ajuta să ajungă în Germania.
În realitate, suspectul le-a sechestrat pe minore în imobilul respectiv, împotriva voinţei acestora şi profitând de vulnerabilitatea datorată vârstei şi lipsei de experienţă, le-a obligat, prin diferite forme de constrângere, să întreţină în mod repetat relaţii sexuale atât cu el, cât şi cu mai mulţi prieteni de-ai săi, inclusiv cu proprietarul imobilului, în schimbul unor sume de bani pe care şi le-a însuşit, precum şi a unor avantaje locative (permisiunea de a locui neli­mitat în imobilul situat în Baia Mare, jud. Maramureş, şi de a nu fi obligat la plata taxelor de întreţinere generate de acest fapt)”.
Din cercetările efectuate în cauză, până la această dată,
au fost identificate alte 4 minore cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, obligate de către suspecţi la practicarea prostituţiei. În aceeași zi, Tribunalul Maramureș a dispus arest­area preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului B.V., în vârstă de 71 de ani, cu domiciliul în Baia Mare, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal, act sexual cu un minor şi viol.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.