• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Februarie , 2013

„Căutăm manageri de spital pentru maxim 3 luni”

Niciun manager de spital nu va putea rămâne în funcţie mai mult de 3 luni. Motivul? Conform scrisorii de intenţie convenite de Guvern cu FMI, contractele managerilor de spitale vor fi amendate astfel încât aceştia să poată fi înlocuiţi în urma unor evaluări trimestriale, dacă spitalul înregistrează datorii pentru trei luni consecutive. Ceea ce e aproape imposibil.

 
 

Posturile managerilor de spitale stau pe muchie de cuţit! Guvernul a girat prin acordul cu FMI că managerii de spitalelor care înregistrează datorii mai vechi de 90 de zile îşi vor pierde posturile. Practic, în condiţiile subfinanţării sistemului, situaţia va duce la schimbări trimestriale şi repetate în sistem. Iar simpla înlocuire a managerilor nu va rezolva situaţia de criză financiară cu care se confruntă spitalele din judeţ.

 

De fapt, oamenii din sistem explică faptul că dezechilibrele financiare nu sunt o greşeală de management, ci apar de cele mai multe din cauza modului în care Casa de Asigurări de Sănătate îşi îndeplineşte sau, mai bine zis, nu îşi îndeplineşte obligaţiile. Concret, CAS fie nu decontează toate serviciile, fie nu plăteşte la timp serviciile contractate. Ori, de aici apar întârzieri la plăţi, penalităţi etc. Adică sume importante pe care ulterior trebuie să le plătească spitalul, deşi întârzierile nu au fost cauzate de ei. Nici contractele încheiate cu CAS nu au mulţumit managerii de spitale, cei mai mulţi acuzând subfinanţarea. Adică în ultimele luni ale aceluiaşi an au rămas cele mai multe unităţi spitaliceşti fără finanţare. Pe scurt, praf în ochi...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.