• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 23 Ianuarie , 2013

Cătălin Cherecheş, şah la Antonescu

Disputa politică între primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheş, şi liderul PNL, Crin Antonescu, continuă. Recent, liderul liberal a spus că propunerea de excludere din PNL a primarului băimărean este mai de actualitate ca oricând. Biroul Politic, la nivel naţional, al PNL a trimis propunerea către Delegaţia Permanentă a partidului pentru dezbatere şi verdict. Antonescu a spus într-o conferinţă de presă acest fapt, iar primarul de Baia Mare a dat replica într-o conferinţă de presă, în Baia Mare. Conflictul este interesant, iar Cătălin Cherecheş dă şah la „rege”!

 
 

Conferinţa de presă a liderului liberal băimărean a fost aşteptată de presa din Baia Mare, iar declaraţiile primarului au fost pe măsura aşteptărilor.

„Doresc să clarific acest eveniment (propunerea BP a PNL de excludere n.red.) care afectează calitatea mea de membru simpatizant al PNL. Am luat act de propunerea Biroului Politic Central al PNL de excludere a mea din partid. Propunerea a fost făcută la iniţiativa lui Crin Antonescu, dar pentru Cătălin Cherecheş cea mai importantă ţintă este să fie un excelent primar al municipiului şi să genereze un model de administrare a unui oraş, la nivel de ţară. Nu doresc să fiu un obedient membru de partid!

Aşa cum am menţionat într-o adresă pe care i-am trimis-o lui Crin Antonescu, la sfârşitul lunii decembrie, şi le spun şi altora din conducerea partidului, nimeni nu-mi poate băga pumnul în gură, atâta vreme cât eu cred că Baia Mare şi Maramureşul ar putea să fie mai bine reprezentate în Parlamentul României, nu cred că am făcut o greşeală. O greşeală a făcut Crin Antonescu prin nominalizări neinspirate. Cert este că ceea ce s-a pornit la nivel de partid, în privinţa mea, nu poate avea decât un deznodământ, respectiv, excluderea mea din PNL prin votul Delegaţiei Permanente.

Doresc să mai spun că nu sunt nici din tabăra domnului Crin Antonescu, nici din tabăra domnului Tăriceanu. Eu sunt, eventual, din tabăra liberală, în general. Sunt lucruri pe care le spun, într-un mod pozitiv sau critic, la adresa unora sau altora dintre lideri, din dorinţa de a genera, împreună cu toţi colegii liberali, chestiuni pozitive pentru comunităţile pe care le reprezentăm. Probabil că această manieră de lucru, respectiv propunerea de excludere a lui Crin Antonescu, este manierea de a-mi mulţumi pentru faptul că l-am onorat cu câştigarea alegerilor în 2011, la Primăria Baia Mare, sau pentru faptul că în acest an am câştigat cu cel mai mare scor din ţară. În mod paradoxal, îndepărtarea oamenilor hotărâţi din zona de influenţă a partidului îi va face bine domnului Crin Antonescu. Peste vreun an de zile se va trezi înconjurat de nişte persoane care nu au nimic pozitiv în economia jocului politic şi care i-au spus ani de zile cât de frumos, de bun şi de deştept este!

Cred că nu acest lucru trebuie să-l încânte pe un preşedinte de partid. Un lider de partid, liberal mai ales, trebuie să încurajeze inclusiv curentele minoritare, trebuie să genereze comunicare, trebui să genereze dialog, în cadrul partidului, lucru care, din păcate, în ultima perioadă nu s-a întâmplat.

Faptul că am apreciat nominalizările PSD şi am criticat unele din nominalizările liberale nu trebuia decât să dea de gândit conducerii centrale, respectiv domnului Crin Antonescu. Consider că, în acest moment, PNL este un partid efervescent, un partid care ştie să îşi găsească echilibru împreună cu Antonescu şi cu ceilalţi. Îmi aduc aminte de maniera de a face politică a domnului Antonescu înainte de a fi preşedintele partidului. Nu a fost un soldat disciplinat, nu a fost un yesmen în spatele preşedintelui, dar acest lucru, acum, probabil s-a schimbat. Funcţiile îi schimbă pe unii dintre oameni, dar nu pe toţi. Noi, cei din Ardeal, suntem oameni mai hotărâţi, mai cu coloană vertebrală, şi prefer să fiu în faţa băimărenilor care m-au ales corect, drept şi vertical, să îi reprezint pentru ceea ce m-au ales. Am fost ales să fiu primar şi nu un militant de partid!

În acest moment sunt interesat de problemele oraşului mai mult decât de cele politice. Am mai spus acest lucru, politica este un sport de anduranţă, nu unul de viteză. Din păcate pentru Crin Antonescu şi din fericire pentru mine, eu am 34 de ani şi timpul trece în favoarea mea şi în defavoarea domnului Antonescu, ca şi în defavoarea altora din conducerea PNL. Şi mai am un exemplu, cunoscut de presa băimăreană. Domnul Radu Stroe! Am avut plăcerea să îi fiu adversar electoral la parlamentarele celelalte, eu am avut o plăcere mai mare, dânsul una mai mică, eu am câştigat, dânsul nu a câştigat. Apoi, domnul Stroe a fost de două ori exclus din partid şi acum a ajuns, e drept, la o vârstă înaintată, 64 de ani, a ajuns ministru de Interne. Aşadar, viaţa este interesantă în PNL şi lucrurile pot evolua într-un mod surprinzător”, a spus Cătălin Cherecheş.

 

„Poate îi voi trimite o scrisoare deschisă domnului Antonescu, în care voi arăta ce aşteptări am eu de la conducerea centrală a partidului, că de conducerea judeţeană nu poate fi vorba, deoarece ea nu există. Sunt chestiuni care vor evolua într-un mod interesant în politica românească a următorilor doi ani. Principala miză este alegerile prezidenţiale şi din această perspectivă chiar nu îl înţeleg pe Crin Antonescu, nu îi înţeleg gesturile uşor sinucigaşe de a-şi îndepărta oamenii care-i aduc voturi, care generează performanţă. Cred că la un moment dat va reveni cu picioarele pe pământ. Cred asta pentru PNL, cred asta deoarece ne-am asumat împreună cu PSD, în cadrul USL, nişte proiecte faţă de comunităţile noastre, printr-o bună guvernare pe care dorim să o generăm. Consider că trebuie reîmprospătat partidul, de jos în sus şi de sus în jos, iar graba de a face un Congres nu este dată decât de dorinţa de a cimenta un anumit grup care conduce partidul în acest moment, grup care împarte tortul puterii. Dar toate lucrurile vor fi bune şi frumoase, iar pentru mine va fi cea mai mare bucurie dacă aş vedea că aceste lucruri aduc un plus românului, băimăreanului, maramureşeanului…Nu mai am chef de dezbateri politice şi îi rog să-mi respecte calitatea de membru simpatizant şi să nu îmi ocupe foarte mult din timpul pe care îl am alocat pentru administraţie! Cătălin Cherecheş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.