• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Septembrie , 2018

Cătălin Cherecheş, război cu DNA Cluj

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Ser­viciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: Cătălin Che­recheş, în calitate de deputat în Parla­mentul României (până la data de 30.05.2011) și, ulterior, primar al Municipiului Baia Mare, pentru săvâr­șirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată, efectuare de opera­țiuni financiare, ca acte de comerț, in­compatibile cu funcția pe care o îndeplinește, fals în declarații în formă continuată, corupere a alegătorilor în formă continuată; Wermelinger Marco, Mihai Doru Adrian şi Mihai Sorinel în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită; Trifa Nicolae Dan pentru săvârșirea infrac­țiunii de complicitate la dare de mită.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului Cherecheș Cătălin.

În replică, Cătălin Cherecheş a organizat o conferinţă de presă în care a afirmat că este un dosar penal fabricat şi acuză DNA că a minţit în comunicatul apărut.
„Timp de șapte ani, începând cu 2011, de când sunt primar al municipiului Baia Mare am trăit în tăcere, fără să mă plâng, cu sabia deasupra capului, tero­rizat în fiecare zi de către acești pro­curori sau anchetatori, indiferent că provin din DNA sau serviciile sistemului opresiv. Aceste lucruri s-au întâmplat zilnic. În fiecare zi am primit solicitări pentru a oferi tot felul de date. Au fost luate toate documentele care scoteau în evidență activitatea Primă­riei, respectiv a mea ca și primar în perioada 2011-2013. Au fost date mandate de interceptare pe siguranță națio­nală, emise de către Înalta Curte de Casație și Justiție, una dintre ele pe terorism internațional, și acest lucru, pe baza acelor protocoale despre care am aflat cu toții acum. Am trăit zilnic o presiune, respectiv acest atac concertat a celor de la DNA cu tot ceea ce înseamnă instrumente ale lor, respectiv presiune mediatică pentru că m-au dorit executat și îngropat.
Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt într-o zonă în care s-a ajuns la o limită și nu mai am de ce să tac, nu mai am de ce să țin în mintea mea și în sufletul meu lucruri pe care oamenii trebuie să le știe, despre activitatea unor instituții precum DNA sau SRI sau alte entități care fac abuzuri pe baza unor protocoale ilegale, dar să vorbesc și des­pre niște interese politice, econo­mice de la nivel local sau central. Pen­tru că toate aceste lucruri funcționează mână în mână. Am fost arestat de către DNA în 2016, în ziua în care mi-am depus candidatura pentru a deveni primar al municipiului Baia Mare, din dorința acestui procuror Ionuț Vasile, unealta unor entități economice și politice, să mă țină ascuns într-un demisol al pușcăriei Gherla, în felul acesta sperând că unii vor pune mâna pe tot ceea ce înseamnă interese din perspectivă imobiliară, din perspectiva utilizării cianurilor în Baia Mare și a altor lucruri cu care băimărenii s-au confruntat de-a lungul timpului. Da, am luptat cu toată forța mea împotriva utilizării cianurilor în municipiul Baia Mare. Da, am dorit ca în zonele care înseamnă parcuri și zone de cartier care pot să fie utilizate ca agrement să blochez apariția unor construcții, a unor blocuri care pur și simplu ar fi însemnat batjocură pentru municipiul Baia Mare. Îi cunosc pe toți cei care funcționează dintr-o perspectivă a unor interese la nivel central și care au pe statul de plată sau în firmele lor oameni aparținând familiilor celor care lucrează în DNA sau servicii. Acest lucru va fi cunoscut pas cu pas”, a spus primarul de Baia Mare.

Cătălin Cherecheş şi-a prezentat poziţia în speţa în care este acuzat că a luat mită.
„O societate din Elveția care a cum­părat piritele aurifere din zona adia­centă municipiului Baia Mare și ora­șului Baia Sprie, ecologizând zona, a dorit să aibă o relevanţă socială și a făcut un contract de sponsorizare cu Municipiul Baia Mare pentru 60.000 de dolari cu următoarele obiective: amenajare loc de joacă pe strada Motorului, reabilitare Grădiniță de pe strada Horea, dotări la Pavilionul Regina Maria și susținerea evenimentelor culturale ale municipiului în anul 2013. Această sumă a fost introdusă în bugetul municipiului Baia Mare printr-o rectificare bugetară după care a fost distribuită pe obiectivele de investiții și serviciile pe care le-am menționat. Și se spune că am luat mită aceste lucruri. Mai bine zis am luat mită beneficii de imagine prin faptul că s-a procedat la acest contract de sponsorizare. Acest contract de sponsorizare completează niște investiții care sunt aproape la ni­velul de 2 milioane de euro. Mă întreb ce logică și ce minte, dar și ce profesio­nalism ai tu, Procuror Lămâie, făcând astfel de acte de sesizare ale instanței? Oare șefii tăi care au semnat se gândesc că pot ajunge în pușcărie alături de tine pentru aceste abuzuri pe care le-ai făcut? Pentru că mai devreme sau mai târziu, indiferent că tu astăzi ești cocoțat pe o masă șubredă a DNA-ului la Cluj, nu înseamnă că la nesfârșit vei fi protejat de SRI sau de către cei care conduc politica la nivelul Transil­vaniei”, a spus Cătălin Cherecheş.

 

 

„Nu mai am de ce să tac, nu mai am de ce să țin în mintea mea și în sufletul meu lucruri pe care oamenii trebuie să le știe, despre activitatea unor instituții precum DNA sau SRI sau alte entități care fac abuzuri pe baza unor protocoale ilegale, dar să vorbesc și despre niște interese politice, economice de la nivel local sau central. Pentru că toate aceste lucruri funcționează mână în mână”.
Cătălin Cherecheș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.