• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Martie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Mai , 2018

Cătălin Cherecheș dorește o mai bună colaborare între autoritatea locală și Poliție

Cătălin Cherecheș a vorbit despre modul de colaborare între autoritatea municipiului și Poliția județului. Pri­marul băimărean ar fi dorit să existe o colaborare, chiar dacă ar fi fost formală, în limitele legale. El crede că anchetatorii în cazurile grave ar trebui să fie văzuți de cetățeni pentru a da siguranță comunității.

„Observ câteva fenomene care mă în­grijorează. Mă refer la infracțiunile grave: furturi, jafuri și crime, agresiuni fizice. Din punctul meu de vedere, faptul că Poliția, respectiv anchetatorii, nu au comunicat public, într-un mod reglementat legal și respectând procedurile de anchetă, chestiuni despre anchetele în curs a generat neîncredere în rândul cetățenilor față de autoritățile statului.
Era simplu ca anchetatorul să fie văzut de cetățeni pentru a da încredere cetă­țenilor, că cineva muncește pentru a găsi criminalul fetiței omorâte acum mai bine de o lună de zile.
Mai mult, nu există niciun fel de cola­borare între autoritatea locală și acești anchetatori, orice demers al nostru a fost făcut doar prin poștă și într-un mod formal. Asta arată că, poate, există niște orgolii care nu își au locul în astfel de situații. Mă revoltă faptul că a existat un incident deosebit de grav, acel jaf de la o unitate bancară, unde doi tineri au intrat și au sustras niște bani după care au plecat cu un scuter. Acesta a fost găsit abandonat, le-am dat noi toate elementele cu privire la identificarea scu­terului, dar la fel. Niciun fel de comunicare publică, niciun fel de atitudine publică, parcă am fi pe un câmp unde este numai poliția și un infractor. În acest municipiu, în această țară sunt comunități care trebuie să fie informate, în limite legale!”, a spus Cătălin Che­recheș.
Primarul băimărean a vorbit despre nevoia de siguranță a cetățeanului din Baia Mare. În acest sens, primarul de Baia Mare a spus că au fost demarate procedurile de achiziție a camerelor video care vor fi instalate în municipiu. În acest an vor fi amplasate 200 de astfel de camere video, pe arterele principale de circulație, în zonele centrale, în zonele aglomerate. În final, vor exista 800 de astfel de camere video. Proiectul va costa circa două milioane de euro, iar în acest an se vor cheltui cu came­rele video 350-400 de mii de euro.

Primarul a spus că Poliția Locală lucrează mult mai bine și pe segmentul pe care se ocupă, probleme de circu­lație, probleme de mediu și de respec­tarea normelor în construcții, este mai bine controlat, iar sancțiunile date pentru ilegalități în aceste situații, amenzi încasate, au crescut de la suma de 200 de mii, în cursul anului trecut, până la această dată, la 700 de mii de lei. Bani care ajung în bugetul local.
 

Comentariile celorlalți

Nemeth Iuliu pe 19.06.2018 la 22:52
Corect! In acelas timp aparitia in media al unui fost ofiter anchetator - pensionar, care povesteste cazurile rezolvate cu succes din "celalalt" trecut,, intareste gandurile cetatenilor ca in "celalalt trecut" lucratorii ordinii publice (militienii) au fost mai eficienti. Eu de ex. as fi curios cate dosare cu AN (autori ne cunoscuti si ne prinsi) au fost in 2017 si cate sant in aceas oerioada in 2018.? Cu aceasta informatie nu cred ca se "incalca" mersul anchetelor. - Sau da?.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.