• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 27 Decembrie , 2012

Cătălin Cherecheş aruncă mănuşa liberalilor!

Primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheş, a organizat o conferinţă de presă pentru a lămuri unele informaţii apărute pe fluxul media cu privire la situaţia lui politică. Ziariştii băimăreni au venit în număr mare, semn că interesul pentru tensiunea din filiala PNL Maramureş este maxim. Norişori de fum, ici-colo, în încăperea de la Millennium. Tensiune politică şi un lider liberal relaxat.

 
 

Au urmat declaraţiile care erau aşteptate. Din nou se va vorbi de primarul de Baia Mare, cel care mişcă în front. În frontul celor de la Bucureşti. Cătălin Cherecheş aruncă din nou mănuşa înspre Crin Antonescu şi filiala PNL Maramureş. Mănuşa e de catifea, dar luciri albastre de oţel răzbat din ţesătura complicată a politicii maramureşene, mai ales liberale. Ce mai, e război!

 

 „Am dorit să fac această întâlnire cu dumneavoastră datorită faptului că am observat anumite materiale în presa locală şi cea centrală, chestiuni care nu ţin tocmai de realitatea jocului politic şi cred că băimărenii ar trebui informaţi corect cu privire la câteva aspecte apărute ici-colo. Este vorba de aşa-zisa dispută între mine şi Crin Antonescu, respectiv, la o posibilă excludere a mea din PNL. Vă spun, referitor la PNL, eu aş putea să îmi dau doctoratul în ceea ce priveşte excluderile. Acest lucru s-a mai întâmplat acum doi ani! Am fost invitat în cadrul PNL de către Crin Antonescu, am fost exclus, mai apoi datorită unor împrejurări care au generat un disconfort al unor grupuri de interese, la nivel local, sau poate chiar naţional. Apoi am fost invitat din nou în partid.

Bineînţeles, spre mândria lor, am câştigat Primăria Baia Mare atunci şi am câştigat-o şi mai apoi cu toată opoziţia unor lideri locali ai PNL, care făceau campanie prin altă parte. Dar important este cum te raportezi la cetăţeni şi nu la buzunarul propriu, la interesul propriu.

Aşadar, am aflat că a fost o întâlnire a Biroului Permanent Teritorial (BPT) al PNL Maramureş, iar domnul Marinel Kovacs a citit solicitarea unora dintre parlamentarii PNL de a fi sancţionat, respectiv exclus din partid. Colegii din BPT şi-au declinat competenţa şi au solicitat centrului să se manifeste cu privire la această chestiune, o hotărâre care se pliază pe prevederile legale şi statutare. Există o singură entitate politică care poate să excludă un primar de municipiu, un preşedinte de CJ, un parlamentar, un ministru, un europarlamentar, respectiv Delegaţia Permanentă a PNL. Un for care se va reuni, cu siguranţă, la începutul anului viitor, dar şi cu diverse proceduri prealabile de excludere. De aceea doresc să explic din nou ce s-a întâmplat în campania electorală. Ceea ce am făcut eu în campanie şi paşii pe care i-am făcut au fost determinaţi, exclusiv, de discuţiile pe care le-am avut cu cetăţenii. Aceştia au considerat şi consideră în continuare că vechea garnitură de parlamentari, prea puţin împrospătată, nu a dat satisfacţie şi nu a reprezentat Maramureşul. Mai mult decât atât, împrospătarea a fost făcută într-o manieră jalnică, cu personaje care nu au niciun fel de raportare la interesul public, la interesul cetăţeanului, ci doar la interesul propriu. Având acest reper clar al cetăţenilor, şi mă repet, a fost un vot clar împotriva lui Traian Băsescu şi a PDL, nu a fost un vot pozitiv, un vot pe proiect, nici din punct de vedere politic, nici economic, aşadar nu mi-am permis să fiu duplicitar şi mi-am luat un singur angajament faţă de liderii civici sau de componenta civică a acestui oraş pe care îl reprezint. Am ales să îmi manifest loialitatea faţă de cei care m-au ales şi nu faţă de jocurile politicianiste, sau faţă de jocurile de interese. Am reacţionat public doar în momentul în care familia mea a beneficiat de atacuri şi lucrul acesta nu va fi acceptat de mine, deoarece nu face parte din scara mea de valori.

 

Referitor la o posibilă viitoare excludere, menţionez foarte clar că voi comunica cetăţenilor municipiului decizia pe care PNL, la un moment dat, o va lua şi voi avea de ales şi am de ales, între demnitatea civică şi obedienţa politică. Este evident că voi alege oraşul şi nu partidul! Sunt un om care a fost ales nu pentru că am un carnet de partid, ci pentru că oamenii simt şi văd că fac lucruri pentru acest oraş. Datoria mea este să răspund în faţa lor! Nu în faţa unui lider politic, nu în faţa unui for care nu este curios unde este Baia Mare pe harta României. Împreună cu băimărenii, indiferent dacă în buzunarul meu va fi un carnet de partid liberal sau nu, vom merge înainte şi vom rezolva proiectele pentru acest oraş! Va fi dureros pentru unii, excluderea din partid nu înseamnă pierderea mandatului. În concluzie, Cătălin Cherecheş, în cazul unei excluderi, rămâne independent!”, a spus primarul de Baia Mare.

 

Cătălin Cherecheş a depus la PNL Maramureş un memoriu cu privire la poziţia sa în campania electorală, gândindu-se că poate cei din conducerea centrală a partidului au uitat.

„Au jignit comunitatea nominalizând nişte candidaţi absolut incompetenţi. Reamintesc că din toată echipa de parlamentari ai USL, doar doi nu au fost susţinuţi de către mine. Pentru mine este o mare onoare şi o reparaţie morală că nu i-am susţinut. Unul din cei doi a fost cel care a cerut excluderea mea. Probabil, cel care ştie, scrie! În concluzie, sunt încă membru simpatizant al PNL, iar dacă am de ales între partid şi oraş, cu mare hotărâre aleg oraşul şi oamenii. Dacă voi fi exclus, statutar sau nu, nu voi contesta!

Îi doresc domnului Crin Antonescu un Crăciun fericit, An Nou fericit, îl aşteptăm cu drag în Maramureş.

Noi aici suntem mai de la munte, suntem ospitalieri! (…) Primarul nu a avut niciodată susţinere politică, Cătălin Cherecheş a avut susţinerea comunităţii.

De 22 de ani acest oraş nu a beneficiat de nimic.

De la Bucureşti nu vin niciodată bani pentru oraş. Asta este o poveste. Baia Mare nu a beneficiat de nici un leu, niciodată, de la guvernul României”.

 
Cătălin Cherecheş    
 

Paranteza lui Cherecheş

 

În camera de conferinţă se auzea zgomotul tăcut al înregistrărilor video. Norişorii de fum au continuat să danseze pe muzică şi politichie.

 

„Parteneriatele mele de ordin politic le voi manifesta exclusiv în raport cu interesul cetăţeanului. Asta nu înseamnă că fiind membru opt ani al PSD, nu am parteneriate cu oamenii care sunt în acest partid şi alături de care am construit. Se poate discuta şi cu oamenii aşezaţi din PNL sau din UDMR, ori PDL. Administraţia Băii Mari este fără culoare politică. De când sunt eu primar, nu este putere şi opoziţie, este doar echilibru, o stare care se va păstra întotdeauna. Nu îmi voi tranzacţiona onoarea, nici raportul meu cu cetăţenii, nici pentru un Golf-Park, nici pentru alte schimburi de terenuri, nici pentru alte interese de ordin financiar ale unora implicaţi în zona politică. Eu nu sunt un soldat al unui partid, sunt doar un partener al unui partid. Se pune întrebarea cine pierde şi cine câştigă. Politica este un alt tip de joc, un alt tip de sport, un alt tip de bătălie. Cu siguranţă, politica nu este un sport de viteză, ci este un sport de anduranţă. Vom vedea ce ne rezervă viitorul şi cum se vor raporta cetăţenii la cei pe care i-au ales. Vor urma alegeri interesante, cele europalamentare, cele prezidenţiale şi poate va avea România, la un moment dat, şansa să aibă un preşedinte care să ţină în echilibru scena politică, un preşedinte care să aparţină unor entităţi largi, recunoscute de către entităţile politice. Lucrul acesta poate fi o platformă pentru care să lucrezi, iar eu aş fi onorat să fac campanie pentru un viitor preşedinte al României care să ne onoreze pe toţi. Cu siguranţă că acest lucru se va întâmpla! România are nevoie de echilibru, iar jocul politic se calează strict pe alegerile prezidenţiale. Un om cu mare experienţă şi mare credibilitate va putea să devină preşedintele României, onorând şi partidele şi comunitatea. Dar asta este o paranteză, m-am gândit ce poate fi Crin Antonescu şi ce nu poate fi Crin Antonescu! Abia aştept să apară un candidat la preşedenţia României cu virtuţile de mai sus. Lucrul acesta se va întâmpla şi îmi va face plăcere şi onoare să fac campanie pentru un astfel de om. La această oră, cred că va fi o competiţie între trei persoane: Crin Antonescu, Sorin Oprescu şi Mugur Isărescu. Cu siguranţă unul dintre cei trei se încadrează în schema de mai sus!”, a spus Cherecheş.   

Comentariile celorlalți

SZILAGYI pe 28.12.2012 la 07:38
II DORESC SANATATE DOMNULUI PRIMAR . DACA TOATE ORASELE DIN TATRA AR AVEA UN PRIMAR CA DOMN. CHERECHES AM AVEA O TARA CU UN NIVEL DE TRAI RIDICAT SPRE OCIDENT. TOTI CARE AU GUVERNAT TARA AU UITAT DE BAIA -MARE ! AR MAIFII OSANSA. PESTE DOI ANI SA -LIVAD PE PRIMAR PRESEDINTELE ROMANIEI ! PANA ATUNCI SANATATE SI LA MULI ANI

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.