• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Noiembrie , 2013

Casele prinţului Charles, bântuite!

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, e fascinat de peisajele sălbatice româneşti şi, ori de câte ori vine la noi în ţară, îşi mai cumpără câte o căsuţă sau vreun conac, într-un sat izolat de lume. Întâmplător sau nu, două sunt în satul maramureşean Breb. Casele prinţului au înfierbântat imaginaţia localnicilor care au ţesut în jurul lor tot felul de poveşti horror.

 
 
 

Moştenitorul coroanei britanice s-a făcut, din 2003, maramureşean. Atunci a cumpărat o casă în Breb. Ulterior, a cumpărat alte trei case, pe care le-a demontat şi strămutat în Breb, însă doar una din aceste locuinţe a fost montată până în prezent. Numai că prinţul nu vine atât de des în Maramureş pe cât şi-ar dori localnicii. Iar, în lipsa lui, casele înfierbântă minţile localnicilor.

 

Scriitorul Nicoară Mihali povesteşte că oamenii cred că „casele regale” ar fi bântuite: „Casele acestea au o istorie destul de ciudată, pentru că niciodată n-au prea fost locuite. Au fost mai mult un fel de case părăsite. Pe vremuri ar fi fost în centrul localităţii, acum sunt destul de izolate şi retrase. Se spune că nu-i bine să stai în preajma acestor case. Cei care ajung noaptea prin zonă se grăbesc să ajungă spre casă, iar ziua cântă ciorile şi casele au mereu obloanele închise şi noaptea cântă cucuvelele. Oamenii au ţesut un fel de poveste că ar fi bântuite de duhuri rele şi noaptea nu e bine să călătoreşti prin preajma lor. De aceea probabil nici prinţul Charles n-a mai revenit la ele, plătind doar un paznic care să aibă grijă de acestea. Prinţul n-a dormit în ele. A mâncat o dată în faţa uneia dintre case, i s-a făcut o masă tradiţională”. Acea masă tradiţională n-a fost uitată de prinţ, deşi au trecut ani buni de atunci, moştenitorul coroanei britanice continuă să-i scrie anual localnicei care i-a gătit bucate alese atunci. 

Ionuţ, nepotul femeii, a declarat pentru presa centrală că: „Când Charles a fost la Breb, a tras la bunica mea. Ea i-a gătit bucate tradiţionale, iar prinţul a rămas impresionat. I-a spus bunicii că face cea mai bună mâncare din lume. Ea este o femeie modestă şi nu vrea să iasă în faţă, însă eu m-am decis să vorbesc pentru a şti toata lumea cât de mulţumit a fost moştenitorul Coroanei Marii Britanii în timpul vizitei în Maramureş”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.