• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 August , 2018

Casa Tineretului din Baia Mare are o nouă fațadă

La inaugurarea lucrării de mari dimensiuni de artă stradală au fost prezenți toți participanții înscriși la seminariile și work­shop-urile școlii de vară a organi­zației Adunarea Regiunilor Europei și voluntarii implicați în activitățile pro­iectului „Baia Mare Capitala Tinere­tului din România”. Demersul artistic a fost salutat de către vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș și de primarul Muni­cipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

„Am susținut și noi acest proiect prin fondurile nerambursabile destinate activităților culturale şi o vom face în continuare pentru că aceşti tineri merită toată atenția autorităților locale şi județene. Felicitări! Aşteptăm cu ne­răbdare cât mai multe inițiative de acest gen!”, a punctat Ioan Doru Dăncuș, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.
Academia de vară reprezintă una din cele mai importante activități anuale organizate de Adunarea Regiunilor Europei, iar anul acesta a fost orga­nizată de Consiliul Județean Mara­mureș. Având în vedere faptul că, pentru România, anul 2018 este un an jubiliar, județul Maramureș a dorit să marcheze Centenarul Marii Uniri prin organizarea acestei manifestări interna­ționale de amploare, care să aducă în prim plan valorile și tradițiile noastre și să promoveze moștenirea culturală a județului nostru în rândul regiunilor europene participante. Tematica acestei ediții a fost „Patrimoniu cultural pentru atractivitate regională”, o temă gene­roasă care a adus în prim-plan bogata moștenire culturală a Maramureșului și modul în care aceasta poate fi pusă în valoare pentru a stimula dezvoltarea regională.
Oaspeții au avut parte de o săptămână plină de activități interactive pe meleagurile noastre. De la seminariile și workshop-urile a căror tematică a urmărit prezentarea patrimoniului cultural european și până la întâlnirile cu meșterii populari maramureșeni, toate activitățile au încântat participanții acestui eveniment internațional. De asemenea, au avut ocazia să cunoască tradițiile, stilul de viață autentic și moștenirea noastră culturală şi au identificat cele mai bune metode pentru a le pune în valoare și a crește atractivitatea regională.
Participanţii Academiei de vară ARE 2018 au apreciat modul în care Consiliul Judeţean Maramureş a organizat acest eveniment internaţional şi au încurajat dezvoltarea continuă a judeţului nostru. De asemenea, oficialii români şi euro­peni au felicitat repre­zentanţii autori­tăţilor locale şi judeţene pentru modul în care susţin şi promovează tradiţiile, meşte­şugurile şi cultura acestei zone unice în lume, Maramureşul nostru drag.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.