• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Octombrie , 2017

Căruţaşii din Cupşeni şi amenzile!

Situaţia din Cupşeni a intrat în atenţia autorităţilor, iar primarul Lucia Butcure a încercat să rezolve situaţia celor care s-au aflat în situaţia de a nu plăti amenda.

Această problemă are două aspecte. Amenda şi încălcarea unor preve­deri locale, dar şi situaţia în care sunt puşi cetăţenii din localitate, oameni cu venituri foarte mici. Legea este lege şi nu se pune problema a se trece peste prevederile legale, dar primarul Butcure le reproşează oamenilor legii că nu au comunicat cu cei în cauză, nu au dat avertismente, adică nu au încercat rezolvarea unei situaţii mai complicate, având în vedere veniturile modeste ale celor din comuna maramureşeană. Pri­marul Lucia Butcure a decis, împreună cu vice­primarul Ioan Podină să achite din buzunar amenda bătrânului de 80 de ani. Cei doi din conducerea admi­nistrativă a localităţii Cupşeni au făcut un apel către cetăţenii din localitate, pe o reţea de socializare, să nu se mai circule pe străzi cu atelaje fără cele necesare.  

„Am luat act cu tristețe de «excesul de zel» al unor colaboratori ai Primăriei Cupșeni, deşi colaboratori pare, în acest moment, un cuvânt mare.
Știu amenzile care s-au acordat căru­ța­șilor prinși că nu aveau căruțele echi­pate și aș fi fost de acord cu aceste sanc­țiuni dacă, înainte de toate, acești oameni ar fi primit un avertisment. O amendă de 1.300 de lei (650 de lei în 48 de ore) poate dezechilibra orice familie normală, iar din nefericire aceste amenzi le-au primit oameni simpli (om de 80 de ani și alții fără niciun venit).Aș vrea să vă spun că am ales să le suportăm din buzunarul personal (eu și viceprimarul) aceste sancțiuni ale concetățenilor voș­tri și nu fiindcă am avea un venit foarte mare, ci pentru că NU ni s-a părut co­rect ceea ce li s-a întâmplat. Dar și resursele voastre sunt limitate, așa că vin spre voi cu rugămintea ca, în situa­ția în care știți că nu aveți căruțele echipate pentru a ieși cu ele pe drumu­rile publice, să nu faceți gesturi necugetate și eventual să rugați să vă ajute vecinii sau prietenii care au tot ce este necesar pentru aceste mijloace de transport.
Primăria Cupșeni a transmis solici­tarea pentru a primi numerele de identificare a fiecărei căruțe și sperăm să ne ajungă în cel mai scurt timp. Până atunci, însă, haideți să arătăm că împreună știm și putem să respectăm legea, chiar dacă cei care o aplică nu vor să meargă pe varianta comunicării, ci pe cea a sancțiunii directe.
Personal, vă cer scuze tuturor celor care ați avut de suferit de pe urma «excesului de zel» al colegilor noștri (din alte instituții) și vă rog să fiți extrem de atenți atunci când circulați pe drumurile publice altfel decât pe jos.
Vă mulțumesc că îmi sunteți din nou alături,
Lucia Butcure, primarul co­munei Cupșeni”, se arată în mesajul edilului maramureşean.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.