• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 Noiembrie , 2014

Carnavalul toamnei

După muncă şi răsplată şi distracţie... Cum toţi elevii Şcolii Dumbrăviţa s-au străduit să întâmpine toamna cum se cuvine, cu colaje, desene şi standuri amenajate în cadrul proiectului „Culorile toamnei”, UAC Europe şi Asociaţia NEMUS i-au răsplătit pe toţi elevii: cei mici au primit dulciuri, iar elevii de gimnaziu au fost invitaţi la „Carnavalul toamnei”.

 

În ajun de Halloween, la Căminul Cultural Dumbrăviţa, a fost organizat „Carnavalul toamnei”.

 

UAC Europe şi Asociaţia Nemus i-a invitat pe toţi elevii de gimnaziu din comună la o petrecere şi o paradă a costumelor. Unii au venit cu măşti, alţii costumaţi, alţii în costume populare, şi toţi au defilat în faţa colegilor şi cadrelor didactice.

Ca la orice petrecere autentică de Halloween nu au lipsit dulciurile, decoraţiunile specifice şi, evident, distracţia. Corina Mulea, PR & Office Manager UAC Europe i-a felicitat pe toţi elevii care, sub îndrumarea cadrelor didactice, s-au străduit să realizeze creaţii pentru proiectul „Culorile toamnei” şi le-a urat tuturor distracţie plăcută.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranţilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deşi în unele ţări data sărbătorii variază - de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie.

Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creştine a tuturor sfinţilor, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în ţările unde predomină creştinismul occidental - catolic şi protestant, deoarece în aceste culte creştine, ziua tuturor sfinţilor este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. 

Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o ameninţare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte ţări, Halloween este serbat prin parade şi carnavaluri.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.