• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Mai , 2021

Caritas Baia Mare asigură masă de prânz pentru alți cinci vârstnici



Serviciile Cantinei Sociale Caritas Baia Mare sunt disponibile pentru noi beneficiari care trăiesc în condiții grele și au vârsta peste 65 de ani. Cantina socială din Baia Mare a Organizației Caritas - Dieceza Satu Mare - și-a deschis porțile în urmă cu 23 de ani, de-a lungul anilor oferind o masă caldă pe zi pentru sute de persoane aflate în dificultate, expuse margina­lizării şi excluziunii sociale. Pe lângă meniul zilnic gustos, unitatea de asistență socială acreditată asigură și servicii de informare și consiliere beneficiarilor săi.
În cadrul proiectului POCU „Îm­preună pentru vârstnicii noștri!”, implementat în perioada 2019-2022, organizația a avut posibilitatea de a extinde serviciile can­­tinei, astfel încât aceasta, pe lângă beneficiarii existenți, să pregătească mâncare, la intervale de două zile, pentru alți 40 de băimăreni cu vârsta peste 65 de ani. Scopul serviciului nu este crearea unei situații de dependență, ci activizarea seniorilor. Prin asi­gurarea regulată a mesei de prânz gustoase și gătite cu drag, ei se hrănesc mai sănătos și simt, totodată, că nu sunt singuri și comunitatea le poartă de grijă. Cu pofta de mâncare, crește și pofta de viață a beneficiarilor – este convingerea angajaților unității.

La momentul actual, datorită pro­iectului finanțat din fonduri europene, Cantina Socială Caritas Baia Mare poate oferi masă de prânz în fiecare a doua zi lucră­toare pentru încă cinci persoane de vârsta a treia. Dacă sunteți per­soană vârstnică de peste 65 de ani, cu domiciliul în Baia Mare, și vă puteți deplasa la sediul cantinei (strada George Coșbuc nr. 54) să preluați masa de prânz sau aveți cunoștințe pentru care ar fi bine­venit un astfel de sprijin, sunați cu încredere la numărul de telefon 0262-218058 (de luni până vineri între orele 9 și 15) pentru a primi mai multe informații în legătură cu condițiile de accesare a serviciului.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.