• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Aprilie , 2016

Caravana Docuart proiectează în clădirea Millenium 1. Freş de documentar românesc

După Braşov, Vălenii de Munte şi Târgu-Jiu, Caravana Docuart se opreşte în Baia Mare cu filmele premiate la Bucureşti Docuart Fest 2015. Documentarele de autor, realizate în perioada 2014, 2015 vor putea fi vizionate în clădirea Millenium 1, în perioada 22 - 23 aprilie cu intrarea liberă. 

 

 

Vineri, 22 aprilie, de la ora 17:30 va putea fi vizionat „Brudina”, în regia lui Dragoş Mihai Hanciu, urmat la ora 18:00 de „Româneşti”, în regia lui Artur Borusz, un documentar despre peştera de la Româneşti, spaţiu al terapiei prin artă. De la 18:45, „Căluşarii din Bârla”, de Adriana Oprea, prezintă dimensiunea ritualică a căluşului, dans mistic şi ezoteric transformat în dans festiv de propagandă.  Seara se încheie cu „Paşaport de Germania”, în regia lui Răzvan Georgescu. Filmul prezintă aranjamentul secret dintre Germania de Vest şi securitatea din România comunistă în urma căruia Ceauşescu a vândut aproximativ 250.000 de etnici germani.

Ziua de sâmbătă continuă cu documentarul „Afară”, în regia lui  Andrei Schwartz, un film despre vinovăţie şi conştiinţă şi cu „Roboţelul de Aur” realizat de Mihai Dragolea şi Radu Mocanu, film ce prezintă povestea multiplei campioane europene şi mondiale la box, Steluţa Duţa. Seara se încheie la ora 19:30 cu proiecţia „Aliyah Dada”, în regia Oanei Giurgiu, film cu rol de document ce poartă amprente vizuale ale stilului dadaist, în onoarea a doi evrei descendenţi români, pionieri ai acestui stil, Tristan Tzara şi Marcel Iancu.

 

Caravana Docuart a ajuns la cea de-a 3-a ediţie şi se pregăteşte pentru următoarele două opriri, Cluj-Napoca şi Timişoara.

 

Programul complet al caravanei: http://caravana.docuart.ro.

 

Caravana Docuart încurajează şi promovează consumul şi producţia de documentar românesc şi recunoaşterea artiştilor români de cinema, fie ei studenţi sau regizori profesionişti.

 

Evenimentul este organizat de asociaţia Docuart, co-finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.