• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Octombrie , 2020

„Caravana biodiversității” din aria naturală protejată Cheile Lăpușului a ajuns la final

Vineri, 16 octombrie, la Primăria Boiu Mare a avut loc ultima dintre cele 7 întâlniri publice de informare și conștientizare organizate în cadrul proiectului „Planificarea manage­mentului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583. Cheile Lăpușului - cod SMIS 119122”, implementat de Asociația Profesională GeoMMed. Întâlnirea publică a respectat toate regulile impuse de pandemia de coronavirus.

 

După Răzoare, Coaș, Pre­­luca Veche, Bu­teasa, Berchezoaia și Vima Mică, „caravana biodiversității” a ajuns în Boiu Mare, ultima dintre cele 7 localității în care au fost organizate întâlniri publice de informare și conștientizare în cadrul proiectului „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583. Cheile Lăpușului - cod SMIS 119122”, implementat de Asocia­ția Profesională GeoMMed.
Având în vedere restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, întâlnirea s-a desfășurat cu păs­trarea distanței și a impus partici­panților purtarea măștii și dezin­fecția mâi­nilor.
Evenimentul a avut loc vineri, 16 octombrie, începând cu ora 10.00, la Primăria Boiu Mare, și a reunit 16 participanți: reprezentanți ai Primăriei Boiu Mare, profesori,
localnici, preotul ortodox din localitate, reprezentanți ai SGA Ma­­ra­­mureș, printre care și directo­rul instituției, Andrei Enache, reprezentanți mass-media. Aso­ciația Profesională GeoMMed a fost reprezentată de expertul în biodiversitate Călin Ardelean și expertul de comunicare Romeo Dobocan.
Călin Ardelean a prezentat scopul proiectului și etapele de implementare, dar și principalele mă­surile ale Planului de management al ariei naturale protejate.
De asemenea, discuțiile cu repre­zen­tanții SGA Maramureş au fost extrem de constructive și au vizat colaborarea pentru implementarea acestor măsuri.
O altă temă importantă de discuție a vizat dezvoltarea turismului în zonă.
Toți participanții au primit un pachet cu materiale de informare și promovare: broșură, calendar, memory stick USB, pix și tricou cu însemnele proiectului. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de discuții libere, în care localnicii au adresat întrebări.


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.