• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Aprilie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Octombrie , 2019

Candidatul PSD la Președinția României, Viorica Dăncilă, a efectuat o vizită la obiectivele turistice și la o serie de agenți economici din Borșa

Viorica Dăncilă, candidatul Partidului Social Democrat la Președinția României, efectuează joi, 24 octombrie 2019, o vizită electorală în județul Maramureș. Viorica Dăncilă este însoțită de secretarul general al PSD, Mihai Fifor, președintele PSD Maramureș și vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea, ministrul Agriculturii, Petre Daea, secretarul executiv al PSD Maramureș, Dragoș Titea, senatorul PSD, Liviu Pop și deputatul PSD, Gheorghe Șimon.

 

Primul punct de oprire în programul acestei vizite a fost orașul Borșa, primar Sorin Ion Timiș, unde actualul premier interimar al României a vizitat patru obiective economice. Lista acestora a fost deschisă de amplasamentul șantierului pentru construcția telegondolei și a pârtiei de schi, o investiție în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, proiect finanțat prin Masterplanul de Turism al României de către Guvernarea PSD.

Primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș, a punctat reperele din istoria pârtiei de schi de la Borșa, începând cu anul 1940, când acolo a fost organizat primul concurs de schi. Apoi a prezentat investiția începută în anul 2014, cu sprijinul Guvernului României: „În anul 2014, am repornit proiectul pârtiei de schi, iar după etapa de studii și proiectare, am primit sprijinul Guvernului Româ­niei și finanțarea de 22 de milioane de euro pentru a construi o telegon­dolă de transport pe cablu, cu o capacitate de 1800 de persoane/oră, o pârtie de schi roșie de 3 kilometri cu nocturnă și zăpadă artificială, o pârtie de schi albastră de 7 kilometri, parcare etajată și tot ceea ce este necesar pentru a dezvolta domeniul schiabil. Licitația pentru lucrări s-a realizat în urmă cu două luni. Prin această investiție, peste 15.000 de tineri borșeni care au plecat în străinătate în căutarea unui trai mai bun au acum șansa să revină acasă și să investească în turism”, a declarat Sorin Timiș, primarul orașului Borșa.
 

Viorica Dăncilă: Pârtia de schi și telegondola vor deveni un punct turistic extrem de important pentru nordul României
 

Premierul interimar, Viorica Dăn­cilă, candidatul PSD pentru Preșe­dinția României a felicitat administrația locală din Borșa, subliniind faptul că edilul are atât determinarea, cât și fondurile necesare pentru a merge înainte. „Acest obiectiv va schimba efectiv în bine viețile borșenilor și nu numai, devenind un punct turistic foarte important. Vă doresc succes și sunt convinsă că veți realiza acest proiect aflat într-o regiune atât de frumoasă a țării. Pentru noi, sunt extrem de importante investițiile și ne bucură implicarea autorităților locale care luptă pentru acestea, motiv pentru care doresc să vă felicit pentru abordare și pentru modul în care încercați și reușiți să dezvoltați localitatea și, bineînțeles, județul. Am convingerea că noi, la nivel național, ne vom mândri cu rezultatul acestei investiții și sper să vă fim alături și la inaugurare”, a declarat Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru Pre­ședinția României, la alegerile prezidențiale, care vor avea loc în 10 noiembrie 2019.

A doua oprire în Borșa a fost la societatea Effe Di Gi Srl Borșa, care se ocupă de prelucrarea fibrei de sticlă, iar toată producția merge spre export, la centralele nucleare din lumea întreagă. Administratorul societății este Gheorghe Ștețco și este unul din tinerii plecați peste hotare care, cu banii câștigați în străinătate, a revenit acasă pentru a investi în această fabrică.

A urmat o vizită la SC Cariera Toroioaga SRL, unde trei tineri borșeni, Timiș Ioan, Timiș Dumitru si Sălișcan Florin, plecați peste hotare în anii ’90, s-au întors acasă pentru a investi într-o carieră de piatră și achiziția de utilaje pentru construirea de drumuri. A patra și ultima oprire în Borșa a fost la SC Natura Be Tim SRL, din strada Înfrățirii, unde o familie de borșeni a investit toată agoniseala obținută în străinătate într-o fabrică de prelucrare a ciupercilor și a fructelor de pădure.
Astfel au obținut și câteva milioane de euro din Fonduri Europene pentru achiziția de utilaje de producție. Toți acești agenți economici care au pornit afaceri de succes în Borșa au fost lăudați de candidatul PSD pentru președinția României, Viorica Dăncilă, care a promis că Guvernul va oferi susți­nere, pe mai departe, și investițiilor private.

 

„Pentru noi, sunt extrem de importante investițiile și ne bucură implicarea autorităților locale care luptă pentru acestea, motiv pentru care doresc să vă felicit pentru abordare și pentru modul în care încercați și reușiți să dezvoltați localitatea și, bineînțeles, județul. Am convingerea că noi, la nivel național, ne vom mândri cu rezultatul acestei investiții și sper să vă fim alături și la inaugurare”.
Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru Președinția României


Biroul de presă al PSD Maramureș

 

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.