• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Iulie , 2013

Când oamenii din birouri vin alături de copii

Anul trecut am demarat acţiunea Orange Day la HHC România - când angajaţii donează o zi lucrătoare pe an către un ONG. Atunci, şapte oameni cu suflet, angajaţi ai GSK, au venit alături de copiii din casele de tip familial Holloşi şi Alba Iulia. Copiii din CTF Holloşi şi CTF Alba Iulia au fost atât de încântaţi de ziua petrecută alături de noii prieteni, încât constant întreabă de ei. Şi am sperat să fim norocoşii aleşi.

 

Dacă anul trecut, la CTF Holloşi, copiii au fost mai retraşi, acum au fost foarte fericiţi să ne găsească în curtea lor când s-au întors de la şcoală. S-au bucurat să vadă feţe cunoscute. Ne-au arătat jardinierele de anul trecut, pline de flori noi, care împodobeau scările casei. Erau mândri de casa lor, care între timp a fost renovată. Am vopsit soclul casei într-o culoare veselă, să fie în ton cu voioşia din casă. S-a împrospătat şi peretele exterior al casei. Tâmplăria de lemn a fost pregătită pentru vopsire, nu am reuşit să finalizăm toate uşile, dar membrii de personal şi-au luat angajamentul că vor continua munca noastră. Mascota casei, un băieţel de 4 ani, ne arăta cu mândrie prima lui poză de la grădi. 

Cei mari se amuzau de voluntari cum s-au mâzgălit cu vopsea. Toţi s-au străduit să îşi termine temele cât mai repede pentru a putea petrece timp cu voluntarii. Bucuria cea mare a fost când au sosit pizza şi sucurile. Toţi au mâncat cu poftă, povestind despre planurile de vacanţă. Ne-am amuzat făcând poze în grup, cu munca noastră.O altă casă la care s-a lucrat anul trecut a fost CTF Alba Iulia. Aici majoritatea copiilor sunt micuţi, de vârstă preşcolară sau în clasele întâi, a doua. Copii se pregăteau de serbările şcolare. Erau foarte emoţionaţi. S-a înlocuit gardul de sârmă distrus cu un gard nou nouţ de lemn, foarte solid. S-a vopsit gardul. Acum copiii se pot juca liniştiţi cu mingea, nu mai este pericolul să piardă mingea în vecini. Ne-am gândit ca pe viitor să montăm un coş de baschet pentru distracţia copiilor, acum gardul fiind solid. Când am terminat, am plantat flori în jardinierele rămase de anul trecut. Şi aici momentul mesei a fost unul plin de voioşie, copiii fiind entuziasmaţi de pizza şi sucuri.

Într-adevăr, a fost o mare sărbătoare în casă, binemeritată de copiii studioşi care cu mândrie aşteptau coroniţele de premianţi, împletite cu mult drag de doamnele educatoare.

 

CTF Cehov a fost o experienţă nouă pentru voluntarii de la GSK. Aici locuiesc 12 copii şi tineri cu nevoi speciale, care au fost foarte încântaţi de vizitatori, având în vedere că programul lor zilnic este destul de monoton. Ei nu frecventează nici o formă de învăţământ. În această casă s-a zugrăvit holul de intrare şi casa scării într-o culoare veselă. Acum, casa scării pare luminoasă şi curată. S-a revopsit tâmplăria de la parterul casei. Tinerii nu prea înţelegeau ce se întâmplă, doreau să participe şi ei, să exploreze, aşa că au fost şi mici accidente, se tot lipeau de vopseaua de ulei a tâmplăriei. Şi aici masa de prânz a fost una de excepţie, pizza şi sucuri.

 

Prin această acţiune - ORANGE DAY, cei şapte voluntari au reuşit să transforme ziua celor 36 de copii şi tineri. Mai mult, să înfrumuseţeze căsuţele lor. Sperăm că şi pentru voluntarii GSK a fost o zi aparte, pe care vor dori să o repete. Este o iniţiativă lăudabilă, demnă de urmat!

 
 

Mulţumim Diorela, Crina, Reka, Marius, Florin şi Carmen.

Mulţumim, GlaxoSmithKline, că sunteţi aproape de noi!

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.